in

12 Κόλπα που θα σου σώσουν τη ζωή αν βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης

Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμη και τα πιο καθημερινά και συνηθισμένα αντικείμενα γίνονται εξαιρετικά και πολύτιμα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις και πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πράγματα για να σώσετε τη ζωή σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, αν βρεθείτε σε μια κρίσιμη κατάσταση.

Για να ανάψετε γρήγορα μια φωτιά, βάλτε τα κλαδιά ή τα κάρβουνα σε ένα άδειο χάρτινο κουτί αυγών.

Τα κουτιά αυτά ανάβουν πολύ γρήγορα κι ανάβουν και τα κάρβουνα και τα υγρά κλαδιά ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλουζάκι για να φιλτράρετε το νερό.

Τοποθετήστε ένα δοχείο με βρώμικο νερό σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια και ένα άλλο δοχείο άδειο κάτω και δίπλα του. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα και βάλτε το ένα άκρο του μέσα στο βρώμικο νερό. Το άλλο άκρο πρέπει να βρίσκεται μέσα στο άδειο δοχείο. Είναι καλύτερα να βράσουμε το φιλτραρισμένο νερό για σιγουριά.

Ανάψτε μία κηρομπογιά.

Μια κηρομπογιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να ανάψετε φωτιά ή αντί για ένα κερί. Αποτελείται από εύφλεκτα υλικά και μπορεί να καίγεται για 30 λεπτά.

Για να ζεσταθείτε, βάλτε χόρτα και κλαδιά κάτω από τα ρούχα σας.

Τα φύλλα και το γρασίδι μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη ζεστασιά σας και να σας προστατεύσουν παράλληλα από την υποθερμία σε μια κρίσιμη κατάσταση.

Στα κουνούπια, στις μύγες και στα άλλα έντομα δεν αρέσει η μυρωδιά των καμένων βοτάνων.

Για να προστατέψετε τον εαυτό σας από τα τσιμπήματα των εντόμων, ρίξτε ένα κλαδί θυμάρι ή λίγο μέντα πάνω σε μια φωτιά. Αυτή η μυρωδιά μπορεί επίσης να απομακρύνει και τα άγρια ​​ζώα.

Χρησιμοποιήστε οδοντόπαστα για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων.

Η οδοντόπαστα περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που μειώνουν το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Η μενθόλη θα δροσίσει το σημείο του τσιμπήματος και θα μειώσει τον κνησμό.

Εάν έχετε γρατσουνιστεί, βάλτε πάνω στη γρατσουνιά lip balm.

Το ChapStick θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα βακτήρια στην περιοχή του τραύματος. Μπορείτε επίσης να βάλετε και στα χείλη σας για να τα προστατεύσετε από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την αφυδάτωση.

Χρησιμοποιήστε ένα ταμπόν για να σταματήσετε την αιμορραγία.

Το ταμπόν είναι αποστειρωμένο. Θα απορροφήσει το αίμα και θα σταματήσει ακόμη και μια σοβαρή αιμορραγία.

Το προφυλaκτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βάλετε καθαρό νερό.

Το προφυλaκτικό είναι αποστειρωμένο και δε σπάει εύκολα. Σε μια επείγουσα κατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση καθαρού νερού. Συνδέστε ένα μικρό σωλήνα στο λαιμό, ρίξτε λίγο νερό στο προφυλaκτικό και τοποθετήστε το μέσα σε μια κάλτσα. Θα έχετε έτοιμη μια μικρή δεξαμενή, που θα μπορείτε να βάλετε ένα λίτρο νερό μέσα.

3. Ξύστε λίγο πλαστικό από μία πένα κι ανάψτε το για να βάλετε γρήγορα μια φωτιά.

Οι πένες αποτελούνται από υλικά που καίγονται εξαιρετικά καλά ακόμα και σε υγρό καιρό.

2. Για να φτιάξετε μια πυξίδα, βάλτε ένα φύλλο μέσα σε νερό και βάλτε μια βελόνα πάνω στο φύλλο.

Εάν χάσετε το δρόμο σας, το να φτιάξετε μια πυξίδα είναι εύκολη υπόθεση. Πάρτε μια βελόνα ή μια καρφίτσα και τρίψτε το ένα άκρο της πάνω στο τζιν σας ή σε οποιοδήποτε άλλο πυκνό ύφασμα. Βάλτε τη βελόνα πάνω σε ένα φύλλο που είναι μέσα στο νερό. Η άκρη που τρίψατε θα δείχνει προς τα βόρεια.

1. Πώς να ξεχωρίσετε ένα δηλητηριώδες φίδι από ένα μη δηλητηριώδες.

Εάν σας δάγκωσε ένα φίδι, μην πανικοβληθείτε. Ίσως να μην ήταν δηλητηριώδες.

Ένα δηλητηριώδες φίδι αφήνει μεγάλες καθαρές τρύπες από τα μπροστινά του δόντια. Τα μη δηλητηριώδη φίδια έχουν συνήθως 2 σειρές δοντιών. Οι κόρες των δηλητηριωδών φιδιών μοιάζουν με εκείνες που έχουν οι γάτες. Τα μη δηλητηριώδη φίδια έχουν στρογγυλές κόρες. Τα δηλητηριώδη φίδια έχουν συμπαγής και σκληρές φολίδες στο μέρος της κοιλιάς τους. Τα μη δηλητηριώδη φίδια έχουν διχαλωτές φολίδες.

Πηγή

Γιατί οι γονείς στη Σουηδία μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλύτερα

Το «τέρας» προελαύνει: Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Καναδά, έρχεται σύντομα και στην Ελλάδα