in

20 παράξενα πράγματα που ήταν απολύτως φυσιολογικά στο παρελθόν

Το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, έχει τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ και δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ενώ μερικά από αυτά φαίνονται παράξενα και παράλογα για εμάς, ήταν απόλυτα φυσιολογικά και αρκετά συνηθισμένα κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες που απεικονίζουν καθημερινές δραστηριότητες και πράγματα που ήταν πραγματικά συνηθισμένα στο παρελθόν, παρά το πόσο παράξενα μπορεί να μας φαίνονται σήμερα.

Διαγωνισμός ομορφιάς στο Κλίφτονβιλ, 1936

Αυτόματο μηχάνημα μαυρίσματος, ΗΠΑ, 1949

Μασάζ νερού για το στήθος, 1930

Μια διάσημη μέθοδος ισιώματος των μαλλιών, τη δεκαετία του 1960

Υπάλληλοι βάφουν τα πόδια των πελατισσών σε ένα κατάστημα στο Λονδίνο, ώστε να μπορούν να κρατήσουν τα δελτία τους που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαν για κάλτσες, 1941.

Είδος βιογραφικού, ΗΠΑ, 1931

«Ξέρω 3 τέχνες, μιλάω 3 γλώσσες, πολέμησα για 3 χρόνια, έχω 3 παιδιά και δεν έχω δουλειά για 3 μήνες, αλλά το μόνο που θέλω είναι μια εργασία.»

Θεραπεία για τον πονόδοντο με κοκαΐνη, 1885

Το 24χρονο μοντέλο Τζούλι Ντέσμοντ, βγαίνει από το πίσω μέρος ενός ρωσικού αυτοκινήτου Moskvich 427, σε μια εμπορική έκθεση αυτοκινήτων, 1971.

Μια κινητή εκκλησία με βάση το όχημα Ford T και με ιερέα-οδηγό, ΗΠΑ, 1922

Ειδικά αριθμημένα γάντια που χρησιμοποιούνταν για την διδασκαλία της πληκτρολόγησης, ΗΠΑ, 1961

Μια γυναίκα σε ένα γιγαντιαίο τηγάνι και με μπέικον δεμένο στα πόδια της, πριν ρίξουν μέσα 7.200 αβγά, για να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης ομελέτας, ΗΠΑ, 1931.

Πριν από την εποχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των υπολογιστών, αυτή ήταν η ψυχαγωγία για τα παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, 1973.

Το αυτοματοποιημένο «Ευφωνία» που μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία, 1860

Παιδιά και τσιγάρα σε διαφημίσεις από τη δεκαετία του 1960

Το πακέτο γράφει: «Πριν με μαλώσεις μαμά, ίσως καλύτερα να ανάψεις ένα τσιγάρο.»

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, τη δεκαετία του 1940

Η ομάδα «φάντασμα»

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, προγραμματίστηκε να παίξει εναντίον της Βολιβίας στις 23 Σεπτεμβρίου 1973. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Μία ομάδα ταξίδεψε στην Τιλκάρα στα 2.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να συνηθίσει τις συνθήκες.

Αλλά η εθνική ομάδα τους «ξέχασε» και οι παίκτες δεν έλαβαν ποτέ την πρώτη πληρωμή κεφαλαίων για τις προμήθειες, το ξενοδοχείο και τα τρόφιμα. Κανείς δεν μπορούσε να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με την ομάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τιλκάρα. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάστηκαν «ομάδα φάντασμα».

Προτού επινοηθεί το εμβόλιο κατά της διφθερίτιδας

Η πινακίδα στα αριστερά αναφέρει: «Στη μνήμη των 5 παιδιών του Λ.Χ. Λάρσεν και της συζύγου του, Έμιλι, που πέθαναν από διφθερίτιδα το 1903.»

Μια φωτογραφία που απεικονίζει τους εργαζόμενους στα στούντιο της Ντίσνεϊ. Κατασκευάζουν έναν αυτοματοποιημένο άνθρωπο των σπηλαίων για την εκδήλωση της Νέας Υόρκης, το 1964

Μια συνηθισμένη μέρα για μια νταντά τον 19ο αιώνα

Ακόμη και σήμερα συμβαίνουν κάποια πράγματα

Μια φωτογραφία από ένα σύγχρονο ψυχιατρικό άσυλο στη Σιέρα Λεόνε της Αφρικής, κατά τον 21ο αιώνα. Υπάρχουν πολλά αγόρια που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται από τα χρόνια των εμφυλίων πολέμων.

 

www.tilestwra.com

Έτσι θα απαλλαγείτε από κάθε είδους έντομα στο σπίτι χωρίς χημικές ουσίες

Χαμός στα Τρίκαλα: Μητέρα χαστούκισε δυνατά και έβρισε 8χρονο σε παιδική χαρά επειδή πείραξε τον γιο της