in

5 επικίνδυνα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα αν δεν κάνεις συχνά μπάνιο

– Θα σας παίρνουν μυρωδιά από απέναντι: Το να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες και δε τις ώρες αιχμής, είναι από τα χειρότερα πράγματα μέσα στην ημέρα. Αυτός ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και μυρωδιάς είναι θανατηφόρος. Ακόμη και τα λίγα λεπτά μέσα σε ένα βαγόνι παρέα με αυτό τον συνδυασμό μπορεί να φέρει λιποθυμία! Φανταστείτε, λοιπόν, να κουβαλάτε αυτό τον συνδυασμό μαζί σας όπου κι αν είστε, ό,τι κι αν κάνετε.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στα Μέσα, η εφίδρωση από μόνη της δεν είναι αυτή που προκαλεί την κακοσμία. Τα επίμαχα σημεία εφίδρωσης, όμως, είναι αυτά που αποτελούν ένα γόνιμο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

– Ακμή προσώπου σαν να είστε έφηβοι: Όσοι ως ζόμπι έχετε πέσει ένα ξημέρωμα για ύπνο δίχως να πλύνετε το πρόσωπό σας, ξέρετε πως είναι το επόμενο πρωί. Ξέρετε επίσης πως πρέπει να το πλένετε μια ολόκληρη εβδομάδα επιμελώς για να καταφέρετε να διώξετε τις κοκκινίλες, τη λιπαρότητα και τα μικρά σπιθουράκια. Σκεφτείτε να κουβαλάτε πάνω σας για έξι μέρες, για παράδειγμα, το καυσαέριο της πόλης, τον καλοκαιρινό ιδρώτα της ημέρας και της νύχτας μαζί και τη σκόνη ας πούμε της Αφρικής που μας έρχεται και συχνά πυκνά!

Αναλογιστείτε τώρα πως θα είναι το πρόσωπό σας μετά από έξι ημέρες χωρίς πλύσιμο. Αναλογικά το 42 ημέρες τρίψιμο για έξι μέρες άπλυτο δέρμα δεν είναι και λίγο και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέικ-απ! Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

– Αύξηση επιπέδων, όσον αφορά τα μικρόβια στο δέρμα: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια σε όλος σας το σώμα. Ακόμη κι αν βγήκατε μόλις από το ντους. Όμως, δεν είναι απαραίτητα κακό. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, υπάρχουν έως και 1.000 είδη βακτηρίων στο δέρμα καθώς και 80 είδη μυκήτων. Αυτά λειτουργούν υπέρ του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, συμβάλλουν στην παραγωγή φυσικών ενυδατικών και αντιμικροβιακών στοιχείων.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας κυκλοφορούμε ανάμεσα σε πολλά είδη μικροβίων. Αυτά μπορούν να καταλήξουν στον οργανισμό μας μέσω των χεριών, των ματιών, του στόματος ή της μύτης. Με το να μην πλένεστε κάνετε τη ζωή των μικροβίων ευκολότερη με αποτέλεσμα να βάζετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνο για μια σειρά λοιμώξεων του δέρματος και… όχι μόνο!

– Σοκολατένιο δέρμα και δεν θα είναι από την ηλιοθεραπεία στην παραλία: Μπορεί να το καλοκαίρι να ήρθε αλλά η απόχρωση που θα σταδιακά θα παίρνει το δέρμα σας όσο περνούν οι μέρες χωρίς μπάνιο δεν θα σας αρέσει καθόλου. Μάλιστα αν αναζητήσουμε και τη σχετική βιβλιογραφία της επιστήμης της δερματολογίας τα αποτελέσματα θα σας κάνουν όχι μόνο να μη «ξεκολλάτε από το μπάνιο» αλλά και να προστατεύετε το δέρμα σας καθημερινά με κάθε κόστος! Ας μην εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό γιατί μάλλον θα σας πανικοβάλλουμε.

– Μια μικρή πετρελαιοκηλίδα επί κεφαλής: Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη λιπαρότητα των μαλλιών σε κανονικές συνθήκες υγιεινής και λέγοντας κανονικές νοείται πως λούζονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Αποτέλεσμα όμως δεν βλέπουν! Φανταστείτε, λοιπόν, το πάρτι που θα κάνουν οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής σας με μέρες αποχής από το λούσιμο!

Πέρα από το «φυσικό» λάδι του κεφαλιού σας θα κουβαλάτε μαζί σας και μια υπέροχη μυρωδιά. Φυσικά να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τα μαλλιά που θα αφήνετε πίσω σας δε θα είναι για να βρείτε την «Αριάδνη» στην επιστροφή!

 

www.newsitamea.gr

Pampas grass: Το εξωτικό φυτό που έχει κατακλύσει τα σπίτια των interior designers

Η σπάνια «διπλή εγκυμοσύνη» γυναίκας που έμεινε ξανά έγκυος τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη του γιου της