in

8 τρόποι να αυξήσετε τον μεταβολισμό και να χάσετε τα περιττά κιλά – Ο 4ος είναι πολύ σημαντικός!

Μεταβολισμός: Το να τρεφόμαστε υγιεινά και να είμαστε ενεργοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να χάσουμε βάρος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καλές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας αυτή.

Ο μεταβολισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς χρησιμοποιεί το σώμα την ενέργεια. Είναι η διαδικασία με την οποία το σώμα μετατρέπει όσα τρώμε και πίνουμε σε ενέργεια που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσουμε.

Ακόμα και όταν ξεκουραζόμαστε το σώμα χρειάζεται συνεχώς ενέργεια για λειτουργίες όπως την αναπνοή, την κυκλοφορία του αίματος, την παραγωγή ορμονών και αναπαραγωγή των κυττάρων. Παράλληλα δείτε και 4+1 τρόφιμα που θα «εκτοξεύσουν» τον μεταβολισμό σας

Δείτε παρακάτω 8 συνήθειες που θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό:

1. Προγραμματίστε την ώρα του φαγητού
Ο οργανισμός μας είναι πολύ έξυπνος. Έχει ρυθμιστεί ώστε να λαμβάνει τη τροφή σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Έτσι ξοδεύει τη συσσωρευμένη ενέργεια μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι σύντομα θα έχει νέο γεύμα με πρόσληψη τροφής και κατ” επέκταση ενέργειας.

Αλλά αν ακολουθείτε ακανόνιστο πρόγραμμα διατροφής, το σώμα θα αποθηκεύσει την ενέργεια αντί να την καταναλώσει, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει νέο γεύμα. Έτσι αν τρώτε κάθε 3-4 ώρες, τότε βοηθάτε το σώμα σας να καταναλώσει όλη την ενέργεια.

2. Ξυπνήστε νωρίς
Ακόμη και παράγοντες όπως το φως του ήλιου, μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό σας. Μια μικρή δόση ηλιακής ακτινοβολίας βοηθά στη ρύθμιση των βιολογικών λειτουργιών στο σώμα σας που σχετίζονται με την αλλαγή της ημέρας και της νύχτας.

3. Μην αποκλείεται τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας
Μην αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας τους υδατάνθρακες. Η έλλειψή τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία της σύνθεσης της σεροτονίνης, η οποία συχνά ονομάζεται «η ορμόνη της ευχαρίστησης». Αυτό είναι κακό για τον εγκέφαλο και μπορεί το σώμα σας εισέλθει σε κατάσταση στρες . Ναι, μπορεί να χάσετε βάρος, αλλά θα χάσετε υγρά και όχι λίπος.

4. Να πίνετε άφθονο νερό

Η επαρκής πρόσληψη υγρών προάγει καλύτερο μεταβολισμό. Όταν το σώμα μας είναι αφυδατωμένο, θα κάψει πολύ λιγότερες θερμίδες, καθώς η πιο βασική ευθύνη του ήπατος είναι να αποκαταστήσει τα υγρά αποθέματα στο σώμα, παρά να κάψει το λίπος.

Γι” αυτό λοιπόν, πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό! Εάν δεν πίνετε πολύ νερό, πιείτε τσάι, όπως το πράσινο τσάι, το οποίο ενυδατώνει εξίσου αποτελεσματικά τον οργανισμό.

5. Να τρώτε οργανικές τροφές
Τα επεξεργασμένα προϊόντα κατασκευάζονται με την προσθήκη διαφόρων επιβλαβών πρόσθετων, αλλά και τα προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης είναι γεμάτα με ορμόνες και φυτοφάρμακα. Προτιμήστε βιολογικά, φρέσκα προϊόντα που ναι μεν είναι πιο ακριβά, αλλά κάνουν καλό στην υγεία σας.

6. Ασκηθείτε
Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για τρέξιμο, περπάτημα, χορό, ή γυμναστήριο, προωθεί την καύση λίπους και τον ταχύ μεταβολισμό.

Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι οι κατάλληλες ασκήσεις που προωθούν την ανάπτυξη των μυών, επειδή οι μύες για να αποδώσουν καίνε θερμίδες, ακόμη και σε στιγμές που δεν ασκείστε και βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό είναι η τακτική άσκηση με βάρη.

8 τρόποι να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας
7. Ρυθμίστε τα επίπεδα σιδήρου
Χωρίς σίδηρο οι μύες μας δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου, η οποία επηρεάζει την κατάσταση ολόκληρου του οργανισμού. Σε περίπτωση ανεπάρκειας σιδήρου καταναλώστε περισσότερο κρέας, ψάρια, φακές, σπανάκι και μήλα.

8. Καταπολεμήστε το άγχος
Πολύ συχνά τα προβλήματα που σχετίζονται με το μεταβολισμό είναι απλά μια αντανάκλαση της αδυναμίας μας να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το άγχος. Όταν βιώνουμε έντονο άγχος για μεγάλες χρονικές περιόδους, ο μεταβολισμός του θυρεοειδή επιβραδύνεται, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Athensmagazine.gr

Ξέρατε τι σημαίνει όταν κρυσταλλώνει το μέλι;

Κερί Στο Αυτί: Τι Δείχνει Για Την Υγεία Σας!