in

Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλουμε: Δείτε πως αστυνομικοί απομακρύνουν γυναίκα από κακοποιητικό περιβάλλον (video)

Η άλλη πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομία που όλοι/ες θέλουμε
Σε ένα συμβάν που λαμβάνει χώρα στα βόρεια προάστια και που θα δείτε σε ντοκουμέντο, οι κατοίκοι γίνονται μάρτυρες θορύβου και ακούν μια γυναίκα να ουρλιάζει. Αντιδρώντας άμεσα, ειδοποιούν την αστυνομία, η οποία επισπεύδει στο σημείο με ένα περιπολικό και τρεις αστυνομικούς – δύο άνδρες και μια γυναίκα μόλις 20 ετών. Παρά τη νεαρή ηλικία της, η αστυνομικός αξιολογεί την κατάσταση μαζί με τους συναδέλφους της και συμβάλλει στη διάσωση μιας γυναίκας από επικίνδυνες συνθήκες.

Το DEBATER αποκαλύπτει μια διαφορετική πτυχή της Αστυνομίας, η οποία απέχει πολύ από την εμπειρία που βίωσε ένα 28χρονο θύμα από μέλη του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και της ομάδας Άμεσης Δράσης, στην τραγική νύχτα της 1ης Απριλίου.

Το βίντεο που παρουσιάζεται αποτυπώνει τους αστυνομικούς να βρίσκονται έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, συζητώντας με το θύμα, τον πατέρα του δράστη και τον ίδιο τον δράστη.

Αν και αρχικά το θύμα τους παρακαλεί να αποχωρήσουν, οι αστυνομικοί επιμένουν να τη συνοδεύσουν στο τμήμα, με τη νεαρή αστυνομικό να εξηγεί ότι βρίσκεται μόλις 3 λεπτά μακριά. Ο πατέρας του δράστη τους παρακαλεί επίσης να φύγουν, υποστηρίζοντας ότι όλα έχουν ηρεμήσει. Οι αστυνομικοί, όμως, απαιτούν από τον πατέρα του δράστη να σταματήσει να μιλάει και δηλώνουν ότι θα ακούσουν μόνο το θύμα.

Στο βίντεο, αν και τα λόγια δεν είναι ευκρινή, διακρίνεται ο δράστης να υποστηρίζει ότι δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό, αναφέροντας ότι «έπεσαν μερικές… σφαλιαρίτσες». Ένας από τους αστυνομικούς τον προειδοποιεί ότι, εάν η γυναίκα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του, θα τον συλλάβουν. Το θύμα, φοβισμένο, δεν απαντά.

Η κατάσταση κλιμακώνεται όταν ο δράστης, με θράσος, απευθύνεται στο θύμα λέγοντας: «Πες αγαπούλα μου είμαι για μέσα;» και το θύμα απαντά με μια σιωπή που φανερώνει φόβο, λέγοντας: «δεν λέω τίποτα…».

Η νεαρή αστυνομικός δίνει κουράγιο στην γυναίκα λέγοντας: «Δεν θα ακούσεις κάποιον άλλον, θα κάνεις ό,τι θέλεις εσύ». Είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί έχουν καταλάβει πως το θύμα διστάζει να μιλήσει ενώπιόν τους λόγω φόβου.

Η αποφασιστική στιγμή έρχεται όταν η 20χρονη αστυνομικός λαμβάνει την απόφαση να επέμβει, δηλώνοντας ότι: «Ναι, θα φύγει! δεν τίθεται θέμα. Θα φύγει. σας παρακαλώ πάρα πολύ. Αυτό που είπες για τις σφαλιαρίτσες δεν ήταν ωραίο…» και ένας από τους άνδρες αστυνομικούς προσφέρει στο θύμα να το μεταφέρει στο περιπολικό.

Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας αυτής είναι ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην επαλήθευση των στοιχείων του δράστη, ελέγχοντας αν είχε ποινικό μητρώο. Ένα βήμα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τέτοιων ελέγχων σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μετά τη μεταφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα, η γυναίκα υπέβαλε επίσημη μήνυση κατά του κακοποιητή της. Το βίντεο καταγράφει μια πραγματικότητα όπου οι αστυνομικοί, με επαγγελματική κρίση και ανθρώπινη προσέγγιση, κατάφεραν να προστατεύσουν και να απομακρύνουν μια γυναίκα από ένα βίαιο περιβάλλον. Αυτή η πράξη αναδεικνύει την ικανότητα της Αστυνομίας να λειτουργεί ως προστάτης των πολιτών, ακόμα και όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ο φόβος τους εμποδίζει να ζητήσουν βοήθεια.

* Πηγή:alldaynews.gr

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

«Δεν πιστεύω στον Θεό και όλα είναι πιο εύκολα στη ζωή μου»: Σάλоς με τις δηλώσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου

Η κóρη του Πύρου Δήμα δεν άντeξε ότι ο πατέρας της περıμένει παıδί