in

Αγόρι ζήτησε να πηγαίνει σχολείο με κοριτσίστικα ρούχα και το αίτημα απορρίφθηκε από τη Διεύθυνση – Διχασμός στους γονείς

Ένα αγόρι 7 ετών ζήτησε να πηγαίνει στο σχολείο με κοριτσίστικα ρούχα. Η διεύθυνση απέρριψε το αίτημα.

Σε σχολείο της Αττικής ένα 7χρονο παιδί εξέφρασε την επιθυμία του να ντύνεται με κοριτσίστικα ρούχα και να επισκέπτεται τις κοριτσίστικες τουαλέτες, με το αίτημα να διατυπώνεται στη διεύθυνση και να απορρίπτεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ο δικηγόρος, Φοίβος Στρουγγάρης, μίλησε στο Πρωινό και ανέφερε πως «η μητέρα είναι έντονα υποστηρικτική προς την επιθυμία αυτή του παιδιού ενώ ο πατέρας είναι πολύ αρνητικός και θεωρεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα δημιουργηθεί τοξικό» και συνέχισε λέγοντας πως «στο σπίτι παρότι το ζευγάρι δεν βρίσκεται σε διάσταση έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα».

Η μητέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «είμαι μητέρα και ως μητέρα οφείλω να ικανοποιώ τις επιθυμίες του παιδιού μου. Ποτέ δεν του είπα “είσαι αγόρι” ή “είσαι κορίτσι”. Ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω τις επιλογές, ούτε τον τρόπο που θέλει να βλέπει τον εαυτό του. Είναι άνθρωπος και έχει δικαιώματα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του πει πως να είναι ευτυχισμένος. Δεν αισθάνεται αγόρι, τότε δεν είναι και αυτό πρέπει να διορθωθεί. Στο πλαίσιο αυτό της επιλογής του μπορεί να απαιτεί από τους άλλους να τον αποδεχτούν όπως νιώθει».

Από την πλευρά του ο πατέρας είπε: «σέβομαι και αγαπώ τον γιο μου. Είμαι έτοιμος να σεβαστώ τις επιλογές του, αν αυτές διαμορφώθηκαν με την προσωπική του κρίση και όχι από την πλύση εγκεφάλου της μητέρας του, της όποιας μόδας και την άποψη όποιου άλλου στο ευρύτερο περιβάλλον του, στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο. Όσο μεγαλώνει θα μπορεί να επιλέγει για όλο και περισσότερα. Όσο πιο μικρός είναι, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη μου να τον προστατεύσω από επιλογές που δεν είναι σε θέση να λάβει και ίσως μετανιώσει στο μέλλον. Δεν θέλω να βιώσει τον ρατσισμό που θα τον ακολουθεί μία ζωή».

Μιλώντας στο Πρωινό, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, σημείωσε πως θα τοποθετηθεί βάσει της επιστημονικής έρευνας:
«Στην ηλικία των 7 ετών τα παιδιά βρίσκονται στα πρώτα στάδια κατανόησης της ταυτότητας φύλου. Είναι σύνηθες για τα παιδιά αυτής της ηλικίας να μπαίνουν σε διερευνητικές συμπεριφορές οι οποίες σχετίζονται με την έκφραση του φύλου, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν προτιμήσεις ένδυσης. Αυτά είναι μέρος της ανάπτυξης, δεν είναι ενδεικτικό προκαθορισμένης ταυτότητας φύλου που γίνεται στα παιδιά ενώ μεγαλώνουν».

«Ένας βαθμός εξερεύνησης πρέπει να είναι σεβαστός. Είναι σημαντικό για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, να παρέχουν υποστηρικτικό και επιβεβαιωτικό περιβάλλον για να εξερευνούν τα παιδιά την ταυτότητά τους. Οι γονείς που είναι ακρογωνιαίος λίθος της συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού και η αγάπη και η αποδοχή τους είναι σημαντική για τη συνολική ευημερία του παιδιού ως ενήλικα μετά, πρέπει να υποστηρίζουν το παιδί στην εξερεύνηση. Οπότε η προθυμία της μητέρας είναι αξιέπαινη. Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ασφαλής χώρος για να γίνει αυτό», επεσήμανε.

Όσον αφορά τους δύο γονείς του 7χρονου, «δεν μπορούμε να μιλήσουμε απόλυτα, δεν τους γνωρίζω, δεν γνωρίζω αν κινούνται με το θυμικό τους ή με την ανάγκη τους για τη φροντίδα του παιδιού τους. Να πω όμως ότι για τα παιδιά που αισθάνονται επίμονη δυσφορία φύλου συνιστάται επαγγελματική υποστήριξη, χρειάζεται ειδικός να αξιολογήσει».

Συγκλονίζει η Πέννυ Μπαλτατζή: ”’Eχασα το μωράκι μου 6μιση μηνών-Διαπίστωσα ότι είχα εφτά μεταλλάξεις στο αίμα μου”

Είπε όσα διστάζουμε να πούμε ο Τάσος Δούσης: «Πετάνε τον κόσμο από τα σπίτια τους και κοιμόμαστε όρθιοι»