in

Άνδρας που διαγνώστηκε με καρκίνο 4ου σταδίου αποκαλύπτει το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι

H ιστορία του Τζέφρι Σέιμουρ από το Ρίτσμοντ του Λονδίνου μοιάζει τους τελευταίους μήνες με εφιάλτη.

Ο 41χρονος άνδρας που συνήθιζε να γυμνάζεται και να προσέχει την υγεία του διαγνώστηκε με καρκίνο τετάρτου σταδίου.

Ο Σέιμουρ που είναι παντρεμένος και έχει έναν 10χρονο γιο ελπίζει να κάνει ένα πρωτοποριακό εμβόλιο, το οποίο θα του σώσει τη ζωή.

Ο ίδιος λάτρευε να παίζει τένις, μπάσκετ και κρίκετ και ήταν πάντα υγιής μέχρι λίγο πριν από τα 41α γενέθλιά του, όταν άρχισε να εμφανίζει αίμα στα κόπρανά του. Ο Σέιμουρ γνώριζε ότι αυτό είναι σύμπτωμα καρκίνου, οπότε πήγε γρήγορα στον παθολόγο του.

Ο άτυχος άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου τετάρτου σταδίου, ο οποίος είχε εξαπλωθεί από το παχύ έντερο στο συκώτι του – μια κατάσταση σοβαρή και φαινομενικά απελπιστική. Ο ασθενής την παρομοίασε με το να «είσαι τυλιγμένος σε μια χαρτοσακούλα που καίγεται».

Ο Σέιμουρ, ο οποίος υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία είχε μια παρενέργεια, που του προκάλεσε εκτεταμένες φουσκάλες στο δέρμα του προσώπου του και, σύμφωνα με τον ίδιο, τον έκανε να μοιάζει με τον Φρέντι Κρούγκερ.

Ωστόσο, η χημειοθεραπεία σταμάτησε να λειτουργεί και τώρα, σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή του, ο Τζέφρι ταξίδεψε στη Γερμανία για θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα – όπου ένα εξατομικευμένο εμβόλιο δημιουργείται σε ένα εργαστήριο με στόχο την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με το «Cancer Research UK». Η θεραπεία είναι πανάκριβη καθώς μόνο μια ένεση που έκανε στη Γερμανία, στις 17 Οκτωβρίου, κόστισε κοντά στα 20.000 ευρώ.

Ο 41χρονος περιμένει τώρα να δει αν ήταν αρκετή για να τον βοηθήσει, ενώ συνεχίζει να συγκεντρώνει χρήματα για να την πληρώσει.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο Τζέφρι δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Δεν μπορούσα καν να περιμένω μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης χρημάτων για να το κάνω, ακριβώς επειδή ανησυχώ τόσο πολύ ότι η ασθένεια θα εξαπλωνόταν».

Ο ασθενής που κάνει ότι μπορεί για να ζήσει ήταν αποφασισμένος να βρει μια νέα προσέγγιση, αφού τρεις συνεδρίες με πέντε δόσεις χημειοθεραπείας δεν είχαν αποτέλεσμα και τον άφησαν με παρενέργειες τόσο άσχημες που δεν ήθελε πλέον να βγαίνει δημόσια, ούτε καν να δει το μικρό του αγόρι να παίζει κρίκετ.

«Είχα μια πολύ άσχημη αντίδραση στο πρόσωπό μου, ήταν γεμάτο οδυνηρές φουσκάλες που έκαιγαν το πρόσωπό μου. Έφτασα στο σημείο να μοιάζω με τον Φρέντι Κρούγκερ», είπε χαρακτηριστικά.

Η δοκιμασία του Σέιμουρ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τα 41α γενέθλιά του στις 4 Μαρτίου, όταν έλαβε τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου.

Αφού εντόπισε αίμα στα κόπρανά του, ο άνδρας αποφάσισε να επισκεφθεί τον παθολόγο του, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα καρκίνου.

Και στα τέλη Μαρτίου διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου τετάρτου σταδίου, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στο ήπαρ.

Ο Τζέφρι όμως δεν το έβαλε κάτω. «Τζέφρι δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πάθει κάτι τέτοιο. Πάντα φρόντιζα τον εαυτό μου. Ήταν σαν να είσαι τυλιγμένος σε μια χαρτοσακούλα που καίγεται, αλλά πάντα είχα την ικανότητα να βρίσκω διέξοδο σε δύσκολες καταστάσεις και το να μην τα παρατάω ποτέ είναι το μότο μου».

Η διάγνωση τον έριξε ψυχολογικά, καθώς δεν μπορούσε πάντα να συμμετέχει στις ίδιες οικογενειακές δραστηριότητες που συνήθιζε – όπως το τένις, το μπάσκετ και το κρίκετ.

«Το να μην έχω την ενέργεια να κάνω αυτό που θέλω να κάνω είναι το μεγαλύτερο χτύπημα. Επειδή απλά δεν έχω συνηθίσει να μην κάνω τίποτα – δεν έχω συνηθίσει να είμαι το είδος του ανθρώπου που πρέπει να πάει να χαλαρώσει, ή να πάρει έναν υπνάκο ακόμα. Θέλω ο γιος μου να αισθάνεται ότι μπορεί να είναι μικρό αγόρι και να είναι θρασύς και άτακτος και να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για μένα. Νομίζω ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται πραγματικά λυπημένος και ανήσυχος, του μιλάω πολύ, είμαι πολύ ανοιχτός σχετικά με την κατάστασή μου. Προσπαθώ συνεχώς να τον καθησυχάσω ότι όλα θα πάνε καλά. Και νομίζω ότι, αν προσπαθήσεις να σκέφτεσαι έτσι θα βγεις νικητής».

Ο Τζέφρι εξήγησε ότι η επί 10 χρόνια σύζυγός του, Σάντα ήταν απίστευτα υποστηρικτική καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Πόσο είδωλο είσαι!» Αποθεώσαν την Χάρις Αλεξίου για το υποκριτικό της ταλέντο στο Maestro

Αν προσέξετε ένα τέτοιο σημάδι στο δέρμα, κάντε εξετάσεις αμέσως..