in

Έγινε γνωστό για την Κέιτ Μίντλετον: Από αυτή τη μορφή καρκίνου πάσχει η Πριγκίπισσα

Κέιτ Μίντλετον: Νέες λεπτομέρειες για την περιπέτεια της υγείας της

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε προ ημερών πως πάσχει από καρκίνο και ανατρίχιασε το σύνολο του πλανήτη, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες είχε ενημερώσει για τη δική του περιπέτεια και ο Βασιλιάς Κάρολος με την ίδια ασθένεια, με τον τελευταίο να ετοιμάζει διάγγελμα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό από ποια μορφή καρκίνου πάσχει. Το Παλάτι δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει νέος γύρος εικασιών.

Το είδος καρκίνου που ταλαιπωρεί την Κέιτ Μίντλετον

Ο δημοσιογράφος Marc Roche, που έχει έδρα το Λονδίνο και ειδικεύεται στα θέματα της βασιλικής οικογένειας παραχώρησε συνέντευξη στο Gala και αναφέρθηκε στη μορφή του καρκίνου, από την οποία πάσχει η Κέιτ Μίντλετον, επικαλούμενος καλά πληροφορημένη πηγή. «Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όλα δείχνουν ότι υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως εξήγησε, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να γίνεται στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο», είπε.

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά της, ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία για την κατάσταση της υγείας της.

«Δεν θα είναι το Πάσχα όπως είχε ανακοινωθεί. Μιλάμε μάλλον για Ιούνιο/Ιούλιο, ίσως στους βασιλικούς αγώνες στο Ascot. Γνωρίζοντας την ανησυχία της να δείχνει πάντα στα καλύτερά της, θα επιστρέψει όταν αναρρώσει πλήρως. Ένα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να περιμένουμε νέα δήλωση. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της», αναφέρει ο Marc Roche, συγγραφέας του βιβλίου The Borgias in Buckingham, που εκδόθηκε το 2022.

Μίλησε για την Κέιτ Μίντλετον με τον τρόπο του: Το αισιόδοξο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει του Πάσχα

Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε το δικό του μήνυμα εν μέσω της δικής του προσωπικής μάχης με τον καρκίνο αλλά και της μάχης της Κέιτ Μίντλετον με την ασθένεια.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα μετά τη διάγνωση του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Το βιντεοσκοπημένο ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (28.03.2024) για το Καθολικό Πάσχα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ ενόψει του Πάσχα.

Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στη λειτουργία.

Ο μονάρχης διάβασε απόσπασμα από τη Βίβλο που αφηγείται για τον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του και μίλησε για το παράδειγμα που έδωσε.

Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Ο μονάρχης είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» – και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο πριν από 18 μήνες, δήλωσε ότι η πράξη λατρείας του θύμισε την υπόσχεση που έδωσε στην αρχή της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού – «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

«Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά», είπε.

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Ο μονάρχης – ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα μεγάλης κλίμακας δημόσια καθήκοντα, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο – κάθεται στο γραφείο του στην αίθουσα του 18ου αιώνα του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου προς το έθνος βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή (31.03.2024) μαζί με την Καμίλα και τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία τους παιδιά επέλεξαν να γιορτάσουν σε κλειστό κύκλο τις πασχαλινές διακοπές με αφορμή την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας που υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Πληροφορίες από Skynews

«Πίναμε καφέ με την παρέα μου & η Σοφία Αλιμπέρτη καθάριζε το διπλανό τραπέζι. Είπα τι κρίμα αυτή η γυναίκα»

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του