in

Ένας γιατpός πpοσπαθούσε να βοηθήσει ένα ζευγάpι να κάνει μωpό – Η απάντηση του γιατρού τους έκανε να τα χάσουν!!!

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν ένα μωρό, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν. Αυτό συνέβη και στο ζευγάρι παρακάτω, μέχρι που ο γιατρός κατάλαβε τον πραγματικό λόγο που δεν μπορούσαν.

Πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές έτσι ώστε όλο και περισσότεροι να έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο.

Η παρακάτω ιστορία αφορά ένα ζευγάρι που ήθελε να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από χρόνια προσπαθειών. Το ζευγάρι αυτό κατάγεται από το Mississippi.

Οι ειδικοί γνωρίζουν καλά ότι τα ζευγάρια εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στην θεραπεία, η οποία παρά τις εξελίξεις, έχει ακόμη μικρό ποσοστό επιτυχίας. Στην περίπτωση αυτή όμως ο γιατρός είχε ανησυχητικά νέα…Αυτό που συνέβη δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Ένα από τα βασικά βήματα της εξωσωματικής είναι η εξέταση DNA των συντρόφων ώστε να ερευνήσουν οι γιατροί την γενετική σύνθεση τους. Η εξέταση αυτή υποτίθεται ότι βοηθά τους γιατρούς να δράσουν ανάλογα ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Αλλά όταν οι γιατροί έκαναν το τεστ DNA στο παντρεμένο ζευγάρι από το Mississippi, τα αποτελέσματα του σόκαραν και τους ανάγκασαν να ψάχνουν πιο βαθιά στο ιστορικό του ζευγαριού. Ένας από τους γιατρούς της υπόθεσης θυμάται το εξής:

«Δεν θα ελέγχαμε κανονικά να δούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο δείγματα, αλλά ο εργαστηριακός βοηθός σοκαρίστηκε πάρα πολύ από την ομοιότητα των προφίλ σε αυτή την περίπτωση. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρέπει να είχαν στενή συγγένεια. Ίσως ήταν πρώτα ξαδέρφια, κάτι που συμβαίνει μερικές φορές.»

Το προαίσθημα του γιατρού έβαλε τα πράγματα στην σωστή πορεία, αλλά οι δύο σύντροφοι δεν ήταν πρώτα ξαδέρφια. Αφότου εξέτασε ξανά και ξανά τις ακραίες ομοιότητες στα γονιδιακά προφίλ τους και είδε ότι είχαν γεννηθεί την ίδια μέρα το 1984, ο γιατρός είπε:

«Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, ήμουν πεπεισμένος ότι οι ασθενείς ήταν δίδυμοι… Ήταν ένα λεπτό ζήτημα, αλλά έπρεπε να το συζητήσω μαζί τους.»

Ο γιατρός ετοιμαζόταν να τους πει την παράξενη τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα στην επόμενη επίσκεψη τους ζευγαριού και ξεκίνησε ρωτώντας τους αν γνώριζαν ότι ήταν δίδυμοι. Το ζευγάρι γέλασε και ο άντρας πρόσθεσε: «Πολλοί σχολίασαν το γεγονός ότι είχαν την ίδια μέρα γενέθλια και ότι έμοιαζαν πολύ ο ένας στον άλλο, αλλά είπε ότι ήταν μια παράξενη σύμπτωση και ότι σίγουρα δεν είχαν συγγένεια.»

Όταν συνειδητοποίησαν την σοβαρότητα του νέου, το ζευγάρι δεν το πίστευε και επέμενε ότι δεν είναι αλήθεια. Μετά από λίγο ψάξιμο για το πώς προέκυψε αυτό, αποκαλύφθηκε ότι όντως το ζευγάρι ήταν βιολογικά δίδυμα αδέρφια.

Οι γονείς τους είχαν πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και λόγω γραφειοκρατικού λάθους δόθηκαν για υιοθεσία σε διαφορετικές οικογένειες, οι οποίες δεν γνώριζαν ότι υπήρχε κι άλλο δίδυμο μωρό. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία στο κολέγιο και υπήρχε άμεση έλξη ανάμεσα τους, λόγω των συμβατών χαρακτήρων τους και της κοινής τους εμπειρίας σαν υιοθετημένα παιδιά. Ο γιατρός πρόσθεσε:

«Για μένα είναι μια ιδιαιτέρα ασυνήθιστη περίπτωση, γιατί η δουλειά μου έχει να κάνει με το να βοηθώ ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που χαίρομαι που δεν το πετύχαμε.»

Ο νόμος του Mississippi απαγορεύει τον γάμο ανάμεσα σε αδέρφια και το ζευγάρι βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερο δίλημμα για το πώς να συνεχίσει την σχέση του. Σίγουρα τους έπεσαν βαριά τα νέα, αλλά ελπίζουμε να βρουν την λύση!

Πώς σας φάνηκε η ιστορία τους;

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Μια φοιτήτρια αγόρασε πρωινό σε έναν άστεγο. Φεύγοντας, ο άστεγος της έδωσε ένα χαρτί με ένα θλιβερό μυστικό…

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Έτσι είναι σήμερα η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ που ενσάρκωσε την Παναγία