in

«Ο άνδρας μου φρόντισε να μου βρει τον νέο μου σύντροφο πριν πεθάνει» – Μόνο λίγοι θα το έκαναν…

Λένε πως η πραγματική αγάπη δεν σβήνει με τον θάνατο. Και αυτό σκέφτηκε και ο Bob όταν στην ηλικία των 43 ετών διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), μια ανίατη νευροεκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Οι γιατροί του έδιναν λιγότερο από ένα χρόνο ζωής.

Στο μυαλό του είχε τη γυναίκα του Deirdre Fagan και τα δυο τους παιδιά. Εκείνη δεν έπρεπε να μείνει μόνη της στη ζωή και έτσι ο Bob βάλθηκε να γίνει αυτός η αφορμή για να ερωτευτεί ξανά η γυναίκα του.

Ο Bob ήταν ο τρίτος σύζυγος της Deirdre, αλλά η πρώτη της αληθινή αγάπη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο μεταπτυχιακό που έκαναν στο Πανεπιστήμιο του Albany και στη συνέχεια απέκτησαν δύο παιδιά. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για σχεδόν μια δεκαετία, όταν ο Bob διαγνώστηκε με το ALS το 2011.

«Ήταν σαν κάποιος να με σταμάτησε στον δρόμο και να μου είπε ότι σκοτώθηκε σε ατύχημα. Τα νέα με χτύπησαν με την σφοδρότητα ενός τροχαίου» είπε η Fagan στο Insider και αναμεταδίδει η New York Post. «Τον αγαπούσα τόσο πολύ, είχε τόσο κεντρικό ρόλο στη ζωή μου, οπότε διαλύθηκα όταν σκέφτηκα ότι ο Bob θα γινόταν απλά μια ιστορία για όποιον δεν προλάβαινε να τον γνωρίσει και να τον ζήσει» εξήγησε στο βιβλίο της «Find a place for me».

Οι γονείς και τα αδέλφια της είχαν επίσης φύγει από τη ζωή και η σκέψη ότι ο επόμενος εραστής της δεν θα γνώριζε ποτέ κανέναν από τους ανθρώπους που σήμαιναν τόσα πολλά για εκείνη σε όλη της τη ζωή ήταν καταστροφική. «Με στεναχώρησε η συνειδητοποίηση ότι το επόμενο άτομο που θα ερωτευόμουν πιθανότατα δεν θα γνώριζε κανέναν από τους γονείς μου, τα αδέλφια μου ή τον Bob. Ευχόμουν να μην συνέβαινε αυτό, αλλά ήξερα επίσης ότι δεν μπορούσα να το ελέγξω» θυμάται η Fagan.

Σταδιακά άρχισε να βυθίζεται στη θλίψη, το έριξε στο αλκοόλ και το τσιγάρο. Οι μέρες περνούσαν και εκείνη απλά σχεδίαζε τη ζωή χωρίς τον σύζυγό της. Έτσι πέρασαν 4 μήνες. Σταδιακά άρχισε να αποδέχεται αυτό που συνέβαινε και ενώ η κατάσταση του Bob ολοένα και επιδεινωνόταν. Τότε εκείνος της πρότεινε να ξεκινήσει την αναζήτηση νέου συντρόφου, όσο εκείνος ήταν ακόμα ζωντανός. «Πάντα ήσουν περισσότερο ευτυχισμένη σε μια σχέση απ’ ότι μόνη σου. Το θέλω αυτό ξανά για σένα και για τα παιδιά. Αξίζεις αγάπη στη ζωή σου, όπως και εκείνα» της είπε ο Bob, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Deirdre σε συνέντευξη στο Newsweek.

 

Η νέα γνωριμία

Και τότε ήρθε στη ζωή της ο Dave. Το ζευγάρι γνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2021 και αμέσως ένιωσαν έλξη και άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί. «Ο Dave ήταν υπέροχος με τα παιδιά, άφηνε την 4χρονη κόρη μας να ζωγραφίζει χαμογελαστές φατσούλες στα γόνατά του και έφτιαχνε το ποδήλατο του γιου μας. Έφτιαχνε διάφορα πράγματα στο σπίτι μας για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Εγκατέστησε ακόμη και μια ράμπα στην κουζίνα μας για το αναπηρικό αμαξίδιο του Bob» είπε.

Όσο και αν ανησυχούσε η Fagan για τα συναισθήματά της, ο Bob δεν ζήλευε. Το αντίθετο μάλιστα, ενθάρρυνε τα συναισθήματα της γυναίκας του. «O Dave είχε γίνει το προσωπικό μας αστείο με τον Bob. Και εκείνος ήξερε ότι αν μπορούσα να αγαπήσω τον Bob έτσι, θα μπορούσα να αγαπήσω και αυτόν έτσι. Και τώρα τον αγαπώ έτσι» ανέφερε.

Στις τελευταίες στιγμές του Bob όλοι ήταν εκεί. Και ο Dave. Μάλιστα ο θάνατός του τους έφερε πιο κοντά. Σήμερα είναι παντρεμένοι 7 χρόνια και αχώριστοι εδώ και δέκα. «Ο Bob ήταν ο πρώτος έρωτας της ζωής μου, ο Dave είναι ο δεύτερος», δήλωσε στο Newsweek.

Πηγή: newsbeast.gr

Η «σκοπιά της γριάς»: Η ιστορία και ο μύθος της πιο τρομακτικής σκοπιάς στην Ελλάδα

Σασμός: Η γαμήλια φωτογραφία Αστέρη και Αργυρώς βάζει «φωτιά» στο Twitter