in

Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του 22χρονος φοιτητής στην Πάτρα – Οι άγνωστες πτυχές του δράματος

Πάτρα: Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του 22χρονος φοιτητής – Τον λύγισε ο καρκίνος

Η Πάτρα αποχαιρετά τον 22χρονο που πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης. Ο άτυχος φοιτητής πάλευε αλλά ήταν αδύνατον να τα καταφέρει. Ο καρκίνος αποδείχθηκε ένας αντίπαλος ανίκητος…

Ο άτυχος φοιτητής πέθανε σε νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλευόταν. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν προκαλούν συγκίνηση. Ο άτυχος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας του, που μέρες και νύχτες ήταν διαρκώς δίπλα στο παιδί της. Το ίδιοι και οι γιατροί που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο καρκίνος όμως ήταν αδύνατον να κερδηθεί. Με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς, τους φίλους και τους συμφοιτητές του νεαρού που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό χτύπημα της μοίρας.

Η πολυετής μάχη του νεαρού με τον καρκίνο έληξε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 02.30 τη νύχτα. Ο φοιτητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών πέθανε σε ηλικία 22 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύονταν από τις αρχές Αυγούστου.

Διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τον Ιούνιο του 2019, μαθητής ακόμα της Γ΄τάξεως του Λυκείου. Μέχρι τότε ήταν ένα υγιέστατο, πειθαρχημένο και ευγενικό παιδί. Ήταν αθλητής του πόλο στην ομάδα της ΝΕΠ. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς και η δύσκολη μάχη για να κερδίσει τη ζωή του. Υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, σε κυτταρική θεραπεία και τελευταία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση, με δωρήτρια τη μητέρα του.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε και περιόδους που του επέτρεπαν να επιστρέφει στην κανονική του ζωή και κυρίως στο Πανεπιστήμιο που αγαπούσε και τον γέμιζε ζωή. Αυτό ήλπιζε ότι θα συμβεί και τις ημέρες αυτές. Ότι θα επέστρεφε ανάμεσα στους φίλους και συμφοιτητές του. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο αδικοχαμένος φοιτητής έδωσε και πήρε πολλή αγάπη στα λίγα χρόνια που έζησε. Άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της αγαπημένης του μητέρας που όλα αυτά τα χρόνια ζούσε και ανέπνεε μέσα από τον γιο της, χωρίς να τον αφήσει ούτε λεπτό από τη ζεστή αγκαλιά της. Όπως έκαναν ο πατέρας και ο αδελφός του. Όλοι μαζί πλαισιωμένοι από συγγενείς και φίλους βάδισαν αυτή την πολύ δύσκολη διαδρομή.

Έλαβε αγάπη από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη και τη γιατρό του Μαρία Λίγκα, της Αιματολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή Ανάργυρο Συμεωνίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πλευρό του άτυχου φοιτητή στάθηκε η πανεπιστημιακή κοινότητα και δη οι συμφοιτητές του που πλημμύριζαν τους διαδρόμους του Αιματολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ κάθε φορά που οι γιατροί έκαναν έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια.

Όπως και η οικογένεια της «Φλόγας» Πάτρας, με μέλη της οποίας γιόρτασε μία ημέρα πριν την τελευταία εισαγωγή του στο νοσοκομείο τα 22α γενέθλιά του. Ήταν σαν να γνώριζε ότι πλησίαζε στο τέλος και ήθελε να αποχαιρετίσει τους δικούς του ανθρώπους.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης στις 4.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει η ταφή του στο εκεί κοιμητήριο.

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Ζησιμοπούλου, ο αδελφός του Παναγιώτης Ζησιμόπουλος, οι παππούδες του, τα ξαδέλφια του και οι υπόλοιποι συγγενείς.

Ο εκλιπών ήταν αθλητής της ΝΕΠ.

Η ανακοίνωση της ΝΕΠ:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Δυστυχώς ο Νικόλας Ζησιμοπούλος δεν είναι, πλέον, μαζί μας. Όλο αυτό το διάστημα και για 4 ολόκληρα χρόνια πάλεψε γενναία με ασθένεια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16:30 στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτισσας. Όλοι στη ΝΕΠ είμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους γονείς του Κώστα και Κωνσταντίνα και στον αδερφό του, επίσης αθλητή μας, Τάκη.


Πηγές: thebest.grsportin.gr

Σ.0.κ σε σχολείο της ΕΛΛΑΔΑΣ – Έκλεισε γιατί γέμισε με φίδια

Ποιοι είναι οι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων σε όλη την Ελλάδα