in

Πήγαν όλα στραβά στην εκτέλεση θανατοποινίτη και πέθανε μετά από 2 ώρες: Πρίν πεθάνει όμως τους είπε κάτι συγκλονιστικό

«Αυτός ο άνθρωπος, έκανε μια τρομακτική δολοφονία και ανησυχείτε για το φάρμακο και πώς τον επηρέασε;

Γιατί δεν του «φυτεύαμε» μια σφαίρα;» έλεγαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Μόνο εξοργιστικά, για την οικογένεια των θυμάτων, ήταν τα τελευταία λόγια του θανατοποινίτη Τζόζεφ Γουντ, ο οποίος εν πολλοίς είπε ότι τους… συγχωρεί, ωστόσο οι τελευταίες του στιγμές επί γης ήταν «σκληρές» και «επώδυνες», καθώς δεν πήγαν όλα βάση προγράμματος στην εκτέλεσή του, με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από δύο ώρες.

Ο Τζόζεφ Γουντ, μετά από 25 χρόνια φυλακής, είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή με ένεση, για τη δολοφονία της πρώην φίλης του Ντέμπρα Ντίετζ και του πατέρα της Γιουτζίν Ντίετζ. Ο Γουντ, λίγο αφότου η Ντέμπρα είχε βγάλει περιοριστικά μέτρα εναντίον του, μετά το χωρισμό τους, πήγε στην οικογενειακή τους επιχείρηση και τους πυροβόλησε.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο, πυροβόλησε τον Γουντ, τραυματίζοντάς τον καθώς προσπαθούσε να πυροβολήσει και αυτούς.

Μετά την 25ετή κράτησή του σε κρατική φυλακή στην Αριζόνα, ήρθε η ώρα της εκτέλεσης για τον δολοφόνο, ωστόσο στα τελευταία του λόγια φρόντισε να εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κοίταξε και είπε:

«Παρηγορούμαι που γνωρίζω ότι σήμερα ο πόνος μου σταματά. Προσευχήθηκα, ώστε αυτή τη μέρα ή οποιαδήποτε άλλη, να βρείτε ειρήνη στις καρδιές σας. Ο Θεός να σας συγχωρήσει όλους».

Οι τελευταίες στιγμές του Γουντ όμως ήταν βάναυσες, καθώς η θανατηφόρα ένεση που του χορηγήθηκε, δεν λειτούργησε όπως συνήθως. Το τέλος δεν ήρθε στα 10 λεπτά, αλλά μετά από 1 ώρα και 57 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γουντ ξεφύσηξε περισσότερες από 600 φορές, με τη νομική ομάδα του-βλέποντας πως υποφέρει- να ζητά να σταματήσει η εκτέλεση. Ένας από τους δικηγόρους του, ο Ντέιλ Μπέιχρ, είπε ότι «ο παρατεταμένος θάνατος θα μπορούσε να είχε αποτραπεί», ενώ τον χαρακτήρισε «σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία».

Οι σημειώσεις που κρατήθηκαν στα νομικά έγγραφα από το περιστατικό της εκτέλεσης ανέφεραν: «Είχε λαχανιάσει και ρουθούνιζε για περισσότερο από μία ώρα. Ήταν ακόμα ζωντανός».

Ο διευθυντής των σωφρονιστικών καταστημάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τσαρλς Ράιαν επέμεινε ότι ο Γουντ «δεν ένιωθε πόνο» στο τέλος της ζωής του» και πρόσθεσε:

«Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της εκτέλεσης, συνομιλούσα και συνεργάστηκα με τα μέλη της ομάδας μας IV και διαβεβαιώθηκα κατηγορηματικά ότι ο κρατούμενος ήταν σε κώμα. Ποτέ δεν πονούσε».

Συγγενείς βέβαια των θυμάτων, είπαν:

«Αυτό που είδα σήμερα με την εκτέλεσή του, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που είδαμε τότε. Είναι βασανιστικό να βλέπεις τον πατέρα σου ξαπλωμένο μέσα σε μια λίμνη αίματος, την αδερφή σου ξαπλωμένη επίσης σε μια λίμνη αίματος.

4 τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Έπινα νερό με ζεστό μέλι και λεμόνι κάθε πρωί για ένα χρόνο. Να τι έγινε.