in

«Πολλοί πιστεύουν πως είμαι ο Διάβολος» επειδή άλλαξα όλο το σώμα μου..

«Οι τροποποιήσεις στο σώμα έχουν αλλάξει μόνο το εξωτερικό», λέει χωρίς περιστροφές ο Rolf Buchholz, «δεν έχουν αλλάξει εμένα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ζει και την ίδια ζωή. Κάθε φορά που βρίσκεται σε αεροδρόμιο οι ανιχνευτές μετάλλων τρελαίνονται.

Στο Ντουμπάι τον έδιωξαν μόλις τον είδαν, χωρίς μάλιστα να δώσουν ποτέ λόγο για την άρνησή τους να του επιτρέψουν την είσοδο στο εμιράτο.

Οι περιπέτειες στις οποίες έχει μπει η ζωή του από την αισθητική επιλογή που έχει κάνει αναρίθμητες, ο 60χρονος ωστόσο σήμερα Buchholz δεν μοιάζει να κολλά σε τέτοια μικροπράγματα.

Ο ιδιαίτερος Γερμανός άρχισε να απασχολεί τον κόσμο από το 2012, όταν μπήκε στα Guinness World Records ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες σωματικές παρεμβάσεις.

Έκτοτε έχει προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες και πλέον αριθμεί 516 τροποποιήσεις, μεταξύ αυτών και τα 278 σκουλαρίκια στο πέος.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τατουάζ και σκουλαρίκια δεν είναι παρά έκφραση της ταυτότητάς τους, μια δήλωση αυτοπροσδιορισμού. Για τον Rolf όμως είναι κάτι περισσότερο από αυτό: ένας άλλος τρόπος να ζεις…

Ο πληροφορικός που γνώρισε αργά στη ζωή του τα τατουάζ

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων UPI, ο Rolf Buchholz δεν αποζητούσε πάντα να ξεχωρίζει από τους άλλους γύρω του. Το πρώτο του τατουάζ το έκανε μάλιστα μάλλον αργά στη ζωή του.

Στα 40 του απέκτησε την πρώτη ζωγραφιά στο δέρμα του και ήταν να μην κάνει την αρχή. Κατά τον ίδιο, εθίστηκε στη σωματική τέχνη και το ακραίο piercing και άρχισε να πειραματίζεται με πολλά και διάφορα.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά το πρώτο και σημαδιακό αυτό tattoo, ο Rolf είναι ρέκορντμαν. Η δραστική μεταμόρφωσή του δεν περιλαμβάνει πια μόνο τατουάζ και σκουλαρίκια, αλλά και δύο υποδόρια εμφυτεύματα στο κεφάλι που δίνουν την αίσθηση κεράτων.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως είμαι ο Διάβολος. Αλλά εγώ δεν πιστεύω στον Διάβολο», λέει ο ίδιος με ηρεμία, καθώς έχει συνηθίσει να απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις και δεν του κάνουν εντύπωση πια.

Όπως δεν θυμώνει και με τους τίτλους των σκανδαλοθηρικών εντύπων, που όταν ασχολούνται μαζί του είναι πάντα για να τον κοροϊδέψουν.

«Άντρας φύτεψε κέρατα στο μέτωπό του – Για να ταιριάζουν με τα 278 σκουλαρίκια στο πέος», ήταν τίτλος σε σχετικό δημοσίευμα της «Mirror» τον Νοέμβριο του 2019.

Είχε καλό λόγο που τον έπαιξε το βρετανικό tabloid, καθώς πέρυσι έβαλε τα «κέρατα του διαόλου» στο κεφάλι του και τώρα ήταν ώρα για νέο πανηγύρι με την εμφάνισή του.

Μια κατάσταση που ξεκίνησε από το 2010, όταν ο άντρας από το Ντόρτμουντ ξεπήδησε ως ένας από τους διεκδικητές του ρεκόρ για τα περισσότερα piercings.

Το νέο αστέρι των ακραίων παρεμβάσεων δεν είχε μόνο 453 κομμάτια μετάλλου να κρέμονται από το σώμα του, αλλά και μάτια βαμμένα μαύρα. Τώρα βέβαια ήταν τα συνθετικά κέρατα αυτά που έκλεβαν την παράσταση.

Μέχρι το 2019 ο Γερμανός ήταν εξάλλου μεγάλο όνομα στον χώρο. Περιδιάβαινε εδώ και χρόνια τον κόσμο για να επιδείξει το έργο τέχνης στο οποίο είχε μετατραπεί και τον έβλεπαν συχνά σε μαζώξεις και συνέδρια.

Τα «ανθρώπινα κέρατα» τον έκαναν για δεύτερη φορά παγκόσμια είδηση. Καμωμένα από τεφλόν και σιλικόνη, είναι δυο απλά εμφυτεύματα κάτω από το δέρμα του. Όσο τεντώνουν μάλιστα το δέρμα, παίζοντας με την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μπορούν να τοποθετηθούν ολοένα και μεγαλύτερα.

Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει τον ντόρο. Έναν ντόρο που σε κάποιες γωνιές του κόσμου και του ίντερνετ μετατρεπόταν σε σάλο. Δεν ήταν καν ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο ή ο μόνος…

Η πορεία προς τη δραστική τροποποίηση

Ο Buchholz υπέπεσε στην αντίληψη των περισσότερων το 2010, όταν τα Γκίνες τον αναγνώρισαν ως τον άντρα με τα περισσότερα σκουλαρίκια. Τότε είχε 453, με τα 158 από αυτά να βρίσκονται γύρω από τα χείλη του (τώρα έχει 94) και άλλα 37 να κοσμούν τα φρύδια του.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2012, κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες, τώρα των περισσότερων σωματικών τροποποιήσεων. Έκτοτε τα νούμερα ανεβαίνουν διαρκώς.

Μέχρι τότε τα τατουάζ κάλυπταν όλο του το σώμα (90%), σπιθαμή προς σπιθαμή, και είχε «τουλάχιστον 8 εμφυτεύματα» στο σώμα του, κάποια γύρω από τους καρπούς του. Ακόμα και οι βολβοί των ματιών του είχαν γίνει μαύροι, χωρίς ο ίδιος να αποκαλύψει ποτέ την τεχνική που επιστρατεύτηκε εδώ.

«Τα μάτια είναι μελάνι, είναι μαύρα», είπε κάποια στιγμή για την ασυνήθιστη βαφή των οφθαλμών, «είναι πολύ μαύρα. Μου αρέσουν». Ο Rolf ήταν η επιτομή της ακραίας σωματικής παρέμβασης.

Ήταν όμως κι ένας υπάλληλος τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Εργάζεται σταθερά ως πληροφορικός σε μεγάλη εταιρία της Γερμανίας. Κάτι που τονίζει συχνά για να δείξει ότι η εικόνα του δεν είναι ασύμβατη με τον καθωσπρεπισμό που απαιτείται πολλές φορές από τέτοιες θέσεις.

Η εικόνα του ξενίζει κάποιους, για τον ίδιο ωστόσο δεν έχει τίποτα ακραίο. Ούτε και γίνεται για κρυμμένους λόγους που πρέπει να φέρει στο φως ο ψυχαναλυτής.

Όταν τον ρώτησε χαρακτηριστικά γερμανός δημοσιογράφος αν ο πόνος είναι το ζητούμενο σε όλα αυτά, ο Rolf απάντησε πως απ’ όλες τις ακραίες παρεμβάσεις που έχει στο σώμα του, η πιο επώδυνη εμπειρία ήταν το τατουάζ στην παλάμη του!

«Πονάει πραγματικά», είπε για τα περίτεχνα tattoos που έχει στα χέρια του, «δεν έχω μεγάλη αντοχή στον πόνο».

Το περιστατικό στο Ντουμπάι

Η μόνη φορά που έγινε παγκόσμια είδηση ο Rolf χωρίς να αφορά σε κάποιο νέο ρεκόρ του ήταν το 2014, όταν πήγε στο Ντουμπάι. Πριν καν βγει από το αεροδρόμιο του εμιράτου, τον άρπαξαν και τον γύρισαν πίσω, καθώς πίστεψαν πως κάτι μοχθηρό κρυβόταν πίσω από την ιδιαίτερη εικόνα του.

Ο Buchholz είχε πάει στο εμιράτο για μια προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση σε ένα ξενοδοχείο. Δεν πρόλαβε ωστόσο να φτάσει ως εκεί. Τον σταμάτησαν μόλις πέρασε την πύλη του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι, καθώς υποπτεύονταν… μαύρη μαγεία.

Σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό δίκτυο 7sur7, που είχε τότε εκτενές ρεπορτάζ, οι αρχές του αεροδρομίου τον πήραν για μάγο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ξενοδοχείου που θα εμφανιζόταν ο Γερμανός δήλωσε πως «παρά τις όλες προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άδεια από τις αρχές για να μπει στη χώρα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rolf Buchholz (@robuchholz)

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν εξήγησαν ποτέ γιατί του έκλεισαν την πόρτα. Ο ίδιος είπε κάποια στιγμή πως «αυτοί που με συνόδευσαν πίσω στο αεροπλάνο είπαν ότι αυτό έγινε για τον τρόπο που δείχνω, επειδή εξασκώ τη μαύρη μαγεία».

Η τοπική εφημερίδα «Emarat Al Youm» τόνισε μάλιστα πως οι αρχές του αεροδρομίου αρνήθηκαν να πουν γιατί του απαγόρευσαν την είσοδο. Τον έβαλαν απλώς στην πρώτη πτήση για Κωνσταντινούπολη.

Δίνοντας όρκο ιερό να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στο εμιράτο, παρά το γεγονός ότι οι βαλίτσες του έμειναν εκεί, ο Buchholz έγραψε στο Twitter: «Στο τέλος πήρα απάντηση γιατί δεν μπορώ να μπω στο Ντουμπάι. Η υπηρεσία μετανάστευσης πίστεψε πως είμαι Μαύρη Μαγεία»…

Η φήμη για προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα

Ο Rolf έχει υποχρεωθεί να απαντήσει ακόμα και σε πολύ προσωπικές ερωτήσεις. Και δεν είναι η περιέργεια του κόσμου εδώ, παρά οι ανυπόστατες φήμες που διακινούνται για τον ίδιο και κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση τους.

Ήταν το 2017 λοιπόν, έπειτα από έναν νέο γύρο δημοσιευμάτων σε μια σειρά από σκανδαλοθηρικά έντυπα, που ο Rolf αναγκάστηκε να βγει και να πει πως τα 278 σκουλαρίκια στο πέος δεν του δημιουργούν πρόβλημα στύσης.

«Δεν είναι καθόλου πρόβλημα», απάντησε στην επίμονη ερώτηση της «Daily Star», «έχω τα σκουλαρίκια εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν ήταν πρόβλημα, θα τα είχα ξεφορτωθεί όλα τους εδώ και πολύ καιρό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rolf Buchholz (@robuchholz)

 

Στο τέλος τους είπε ότι η «ερωτική μου ζωή είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή» και σταμάτησαν να τον ρωτούν. «Τα σκουλαρίκια μού φέρνουν περισσότερα προβλήματα στα αεροδρόμια παρά στην κρεβατοκάμαρα», επανέλαβε σε τοπικό γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ένα είναι πάντως σίγουρο για τον ίδιο: το μακρύ ταξίδι των σωματικών παρεμβάσεων δεν έχει τελειώσει.

Έχει δηλώσει πως πάντα υπάρχει κάτι που θέλει να κάνει. Κι όταν θέλει κάτι ο Rolf, το κάνει. Μέσα σε δύο δεκαετίες είναι ένας άλλος άνθρωπος. Εξωτερικά τουλάχιστον…

Πώς κλαίνε οι ηθοποιοί στις ταινίες; Οι ακραίες τεχνικές που ακολούθησαν διάσημοι σκηνοθέτες πιέζοντας τους ηθοποιούς …

Το τέστ που τρελαίνει το διαδύκτιο…Μπορείτε να βρείτε τι ώρα τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία;