in

Σπύρος Μπιμπίλας: «O Πέτρος είχε σχέσεις ακόμη κι από την πρώτη εβδομάδα του γάμου, τα ήξερε η γυναίκα του»

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα να φέρνει στο φως μια σειρά από άγνωστα περιστατικά και αποκαλύψεις για τον γνωστό ηθοποιό.

Σε κάθε παράσταση ο Πέτρος Φιλιππίδηςείχε σχέση με κάποια απο τα κορίτσια του έργου, κάτι που θεωρούσε «φυσιολογικό» και αυτό το είχε αποδεχτεί και η γυναίκα του, είπε σήμερα από το βήμα του μάρτυρα στην πολύκροτη δίκη Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σε κάθε παράσταση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια του έργου. Ο Πέτρος το θεωρούσε φυσιολογικό. Το είχε αποδεχτεί και η γυναίκα του. Δεν ήξερα αν ήταν τα κορίτσια συναινετικά μαζί του, είχα ακούσει πράγματα, αλλά μπορεί να ήταν και κουτσομπολιά. Η Ελπίδα έλεγε “μην του λέτε τίποτα του Πέτρου”», κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ. 

«Ο Φιλιππίδης είχε σχέσεις ακόμη κι από την πρώτη εβδομάδα του γάμου – Η Ελπίδα είχε βάλει ντετέκτιβ»

«Όλα τα χρόνια, ακόμη κι από την πρώτη εβδομάδα του γάμου, είχε κοπέλα ο Πέτρος» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά απο τον Πέτρο.  Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως με πάρει τηλέφωνο η Ελπίδα γι’ αυτό και έκρυβα το κινητό μου.

Δεν ξέρω ποιες σχέσεις ήταν συναινετικές και ποιες όχι.’Ηξερα οτι κοπέλες εκδιώχτηκαν».

Η Ελπίδα ειχε βάλει ντετέκτιβ τον πρώτο καιρό του γάμου. Τα είχε φτιάξει ο Πέτρος με κοπέλα του σίριαλ. Η Ελπίδα είχε θυμώσει τότε πολύ. Η Ελπίδα πίστευε ότι όλες οι κοπέλες κυνηγούσαν τον Πέτρο. Εμείς ξέραμε οτι ο Πέτρος τις κυνηγούσε… 

Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΗ: «Μια φορά έμαθε ο Πέτρος οτι συναντήθηκα με την Ελπίδα και αναγκάστηκα να του πω ψέματα ότι…πήγα στην Ελπίδα για να μου δειξει τραχανά!

Εγώ με τον Πέτρο πέρναγα μια χαρά με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις που ο Πέτρος θύμωνε όταν διαφωνούσαμε και γινόταν θηρίο, χτύπαγε πόρτες, έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσαν ο Καπετάνιος και ο Λαμπάτος που με έκλεισαν σε ενα δωμάτιο να με σώσουν. Αλλά άλλες φορές με αγκάλιαζε σαν τον καλύτερό του φίλο». 

Ο ίδιος διηγήθηκε εξάλλου, το εξής περιστατικό. Όπως είπε, στο παγκάκι σε παράσταση, ήρθε η Ελπίδα Νίνου. Εκεί χωριστά, ήταν και η μητέρα μίας από τις καταγγέλουσες, η οποία γνώριζε τον Φιλιππίδη καθώς είχαν συνεργασία στο θέατρο. «Στο τέλος της παράστασης, η Ελπίδα ζήτησε να μας μιλήσει. Άρχισε να μας λέει ότι η κόρη της, ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχεση μαζί του, και ότι έχει δει μηνύματά της στο κινητό. Εγώ αντέδρασα. Είπα “μα, είναι δυνατόν η κόρη της να έχει κάνει κάτι τέτοιο;”»

«Δε με ενδιαφέρει αν έγινε διείσδυση, με ενδιαφέρει το ότι η κόρη σου ενοχλεί τον Πέτρο», φέρεται να είχε πει η Νίνου στη μητέρα της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σπύρου Μπιμπίλα. Τότε η μητέρα της-σύμφωνα με τον ίδιο- έφυγε σε έξαλλη κατάσταση.

Η Ελπίδα  μου έλεγε και για άλλες γυναίκες. Με έπαιρνε κρυφά απο τον Πέτρο για όσα την πλήγωναν συναισθηματικά. Μας παρακαλούσε όμως, να μη τα μεταφέρουμε στον Πέτρο. Πολλές φορές της είχα πει να τον χωρίσει.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί η καταγγέλλουσα δεν είπε τότε τίποτα στη μητέρα της, ο Μπιμπίλας απάντησε:

«Τότε ο Πέτρος είχε μεγάλη εξουσία. Ήταν εκρηκτικός, ήταν πολύ ισχυρός, δε μπορούσες να του αντιμιλήσεις. Η μητέρα της δούλευε με τον Πέτρο και ίσως φοβήθηκε μήπως διώξει τη μητέρα της απο το θέατρο, γι αυτό και δεν της το είπε. Και εγώ στη θέση της αυτό θα έκανα. Υπήρχε τρομοκρατία. Πώς θα το έλεγε στη μαμά της, θα την έδιωχναν».

Σε άλλο σημείο ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως είχε ακούσει διάφορα πράγματα και γι αυτό πλέον δεν τηλεφωνεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. «Είχα ακούσει και για έκτρωση. Δεν του το είπα γιατί ήταν κάτι ιδιωτικό και τρομερό. Δεν είχα τη δύναμη να το πω αυτό. Δεν είχα ακούσει κατηγορίες για βιασμό».

Μετά απο κάθε παράσταση πολλές ηθοποιοί «εξαφανιζόντουσαν» ενώ κάποιες τις έδιωξε η Ελπίδα Νίνου, κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: «Μου είπε ότι οι τρεις ηθοποιοί  “δε θα βρουν ξανά δουλειά”»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε όμως και σε επικοινωνία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι οι τρεις ηθοποιοί «δε θα βρουν ξανά δουλειά».

«Ήξερα για τις καταγγελίες μόνο από προσωπική έρευνα και από την τηλεόραση. Ο Πέτρος με πήρε τηλέφωνο όταν άρχισαν να έρχονται καταγγελίες στο σωματείο και μου είπε οτι αυτές (Λ. Δροσάκη, Α.Μ. Παπαχαράλαμπους και Π. Αναστασοπούλου) “δε θα βρουν ξανά δουλειά”».

Μπιμπίλας: «Η Νίνου μου είπε ότι ο Πέτρος μένει με μία φίλη του γιου του»

Στο μεταξύ σε ερώτηση δημοσιογράφων που δέχθηκε ο συνήγορος του Π. Φιλιππίδη κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τα όσα ισχυρίστηκε η Ελπίδα Νίνου, ότι ο Σπ. Μπιμπίλας «ψευδομαρτύρησε» στην προανάκριση, σχετικά με φερόμενη σχέση του Πέτρου Φιλιππίδη με φίλη του γιου τους, απάντησε: «Τα γεγονότα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε σχέση με φίλη του γιου του είναι παντελώς ανακριβές».

Για το ίδιο θέμα, ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε σήμερα, πως είχε δεχθεί τηλεφώνημα απο την Ελπίδα Νίνου, σχετικά με τη φίλη του γιου τους.

Είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Μπιμπίλας: «Με πήρε η Ελπίδα και μου είπε ότι έφυγε ο Πέτρος και μένει με μια φίλη του γιου τους, στο Κολωνάκι, αν θυμάμαι καλά. Μου είπε, ότι της πέταξε ένα χιλιάρικο στη μούρη. Και της είπε “με αυτό να ζήσεις τώρα”».

Δημητρακόπουλος: Ο Μπιμπίλας έτρωγε στο σπίτι του Φιλιππίδη τρεις ημέρες πριν τις καταγγελίες 

Στο μεταξύ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον μέχρι πρότινος «επιστήθιο φίλο» του Πέτρου Φιλιππίδη, Σπύρο Μπιμπίλα, ο συνήγορος του Π. Φιλιππίδη κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε με νόημα «ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει», συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει δικονομικός όρος «μάρτυρας αληθείας».

«Δεν υπάρχουν “μάρτυρες αληθείας” και “μάρτυρες ψεύδους”», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος για να  συμπληρώσει πως ο κ. Μπιμπίλας «είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου, αφού τον έχει καλέσει ο εισαγγελέας για να καταθέσει αυτά που γνωρίζει». 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον Σπύρο Μπιμπίλα αυτοαπαοκαλούνταν “αδέλφια”. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Τρεις μέρες πριν τις καταγγελίες, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν στο σπίτι του κ. Φιλιππίδη. Δεν έχει καμία αγωνία ο κ. Φιλιππίδης για το τι θα καταθέσει ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο καθένας θα πει την αλήθεια του και από εκεί και πέρα με βάση τα στοιχεία θα κριθούν όλα από το δικαστήριο.

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο το δικαστήριο είναι αυτό που θα κρίνει την αξιοπιστία του καθ’ ενός. Επανέλαβε δε ότι ο κ. Μπιμπίλας σε μια κατάθεση που είχε δώσει κατά την προδικασία, είχε δηλώσει πως «δε γνωρίζει τίποτα για τις πράξεις που αποδίδονταν στον κατηγορούμενο».

«Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Π. Φιλιππίδης δεν επιστηρίζονται από κανένα αυτόπτη ή αυτήκοο μάρτυρα, παρά μόνο από τις τρεις καταγγέλουσες». Στη συνέχεια, έρχονται «οι φίλοι και συγγενείς των καταγγελουσών που αναμεταδίδουν το αφήγημα των γυναικών που καταγγέλουν».

Ο Κώστας Καζάκος δωρίζει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

SOS από Έλληνες επιστήμονες: «Μπορεί να είμαστε η πρώτη γενιά που θα πάμε στις κηδείες των παιδιών μας»