in

Σuγκλονίζει ο Γιώργος Νταλάρας: «Άλλη Ελλάδα ονειρεύτηκα, δεν είναι χώρα αuτή έτσι όπως πάμε»

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας δάκρυσε έδωσε στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας.

Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοϊζος, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Κουγιουμτζής. Και μόνο η αναφορά στους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τα έργα τους είναι αρκετή για να «σκιαγραφήσει» κανείς το μέγεθος του Γιώργου Νταλάρα. Ο καταξιωμένος τραγουδιστής, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Mega Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και μίλησε για όλους και για όλα. Μα πάνω απ’ όλα μίλησε για την Ελλάδα που ονειρεύτηκε. Και δάκρυσε.

Ο σπουδαίος Γιώργος Νταλάρας ξεκίνησε ως ένα απλό παιδί της Κοκκινιάς με δύσκολα χρόνια στην πλάτη του αλλά πολλά όνειρα στις «βαλίτσες» του και δίψα να τα υλοποιήσει.

«Έκανα αγώνα να φύγω από τα νυχτερινά κέντρα. Ερχόντουσαν λεφτάδες, ματσωμένοι από τα Μέγαρα, την Ελευσίνα, είχαν τα πιστόλια τους και το καθεστώς ήταν να πάρουμε μουσικούς και κοπέλες για κονσομασιόν και να έχει παρέα πεινασμένος σεξουαλικά. Αυτό δεν μπορεί να αρέσει σε ένα παιδί 16 χρονών» εξομολογήθηκε αρχικά.

Ο Γιώργος Νταλάρας επιμένει στην Ελλάδα που ονειρεύτηκε από έφηβος ακόμα. Ο ίδιος λυγίζει αποκαλύπτοντας τους ήρωές του, ήρωες της καθημερινότητας που κάνουν με τις πράξεις τους τον τόπο φωτεινότερο.

«Πριν από 6 χρόνια είμαι στον δρόμο και γίνεται πανζουρλισμός, κόρνες. Και ψάχνω να δω τι είναι και βλέπω ένα νεαρό παιδί 20 χρονών και παίρνει ένα σκυλάκι μέσα από τη λεωφόρο που αν περνούσε από την άλλη μεριά θα το σκότωναν. Το πήρε στα χέρια του και λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός. Το πήρε και οι άλλοι κάφροι φώναζαν. Φύγε ρε μα….κα από τη μέση. Αυτή δεν είναι άνθρωποι και είμαστε γεμάτοι από τέτοιους» είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Ο Κωνσταντίνος Βαρουχάκης, ένας νεαρός πήγε στην Ουκρανία… Ρωσία και έτρεξε τρίαθλο. Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το έκανε και είπε “στη Γραμβούσα τα σχολεία μας θα πέσουν. Πρέπει κάποιος να κάνει κάτι”» συνέχισε με τρεμάμενη φωνή,

«Και ο άλλος ήρωάς μου είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, αυτός που έδωσε τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια να μαζεύει πρόσφυγες.».

«Αυτή την Ελλάδα ονειρεύτηκα, όχι την άλλη Ελλάδα. Είναι άλλη Ελλάδα, με άλλους Έλληνες, δεν την θέλω αυτή την Ελλάδα, δεν είναι χώρα αυτή έτσι όπως πάμε».

Εκείνος είχε άλλα όνειρα, σε άλλες αρχές πάτησε την καλλιτεχνική και όχι μόνο υπόστασή του και πάνω σε αυτές πορεύτηκε όλη του τη ζωή.

«Δεν λειτούργησα ποτέ βλαπτικά ούτε για τον χώρο μου ούτε για τη χώρα μου. Δεν έκανα ποτέ κάτι που ήταν κόντρα στις αξίες μου. Ίσως, τελικά θα έπρεπε να μείνω εκεί αλλά δεν ήθελα να τραγουδάω στα νυχτερινά κέντρα και στις ταβέρνες. Αλλά ίσως δε φταίει ο κόσμος που δε με καταλαβαίνει, φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνω τον εαυτό μου», εξομολογείται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιώργος Νταλάρας.

www.tilestwra.com

To «fresh-news.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Έξαλλn η Ιωάννα Τούνη με αερоπορική εταιρεία – Το περıστατικό που της σuνέβη στο αεροδρόμιο

13χρονο παιδί θεραπεύτηκε πλήρως από έναν επιθετικό τύπο καρκiνου