in

Συγκλονίζει ο Νίκος Παπαναστασίου. Όλη η Αλήθεια για την Αυτοκτονία της Κορούλας του και το Δράμα που Πέρασε.

Νίκος Παπαναστασίου: Ο ηθοποιός που σκόρπισε απλόχερα το γέλιο με τους σπαρταριστούς ρόλους του στον ελληνικό κινηματογράφο αφηγείται αφηγείται το χρονικό της τραγικής κατάληξης και πώς η κόρη του έγινε αυτόχειρας.

«Πήρε, δυστυχώς, όλη τη σακούλα με τα χάπια που μας είχε δώσει ο γιατρός για την πάθησή της (βουλιμία). Κατά τις δώδεκα και μισή τη νύχτα, η πρώην σύζυγός μου άκουσε ένα θόρυβο. Ακούσανε να πέφτει η Εύα και όταν μπήκανε την είδαν να σπαρταράει στο πάτωμα.»

– Μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα;

«Η Εύα πήγε στο δωμάτιό της στις πέντε το απόγευμα και άρχισε την “τελετή”. Πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό η πρώην σύζυγός μου που ήταν στο διπλανό δωμάτιο και διάβαζε το μικρό μας γιο. Σκεφτείτε πόση ώρα πάλευε ο οργανισμός της. Όταν με φωνάξανε και πήγα στο σπίτι, μετά από δέκα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο. Τέσσερις ώρες στο Ασκληπιείο Βούλας βρίσκονταν από πάνω της δεκαπέντε γιατροί. Αν την προλαβαίναμε στην αρχή, θα της κάναμε μια πλύση στομάχου και θα σωνόταν το κορίτσι μας. Πήγε η κορούλα μου τσάμπα και βερεσέ.»

Η 22χρονη κόρη του Νίκου Παπαναστασίου τα τελευταία τρία χρόνια έπασχε από νευρική βουλιμία, μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού που ακολουθούνται από πρόκληση εμετών. Τα άτομα με βουλιμία μπορεί να φαίνονται απολύτως φυσιολογικά στους γύρω τους. Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε με την Εύα Παπαναστασίου. «Το μεσημέρι της Κυριακής που έγινε το κακό με είχε πάρει τηλέφωνο η Εύα και μιλήσαμε. Την άκουσα να μου μιλάει σαν μη συμβαίνει τίποτα. Ήταν βουλιμική τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν κανονική όμως στα κιλά της και πρόσεχε τον εαυτό της. Ήταν μια πάθηση την οποία θα ξεπερνούσε, γι’ αυτό και οι γιατροί τής είχαν δώσει κάτι χάπια.»

– Ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή;

«Δυστυχώς, δεν έπαιρνε τα φάρμακά της εδώ και πέντε μήνες. Ήταν μια χαρά, όμως, το παιδί. Όταν πήγα στο γιατρό, θύμωσε που είχε σταματήσει τα χάπια και μας τα ξανάδωσε. Ήταν εσωστρεφής, κλεισμένη στον εαυτό της.»

– Είχατε αντιληφθεί κάτι στη συμπεριφορά της;

«Τελευταία κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν πολύ ευαίσθητη. Έχουμε χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια με τη μητέρα της, την Κατερίνα, αλλά το έβλεπα τακτικότατα το παιδί. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έκανε τέτοιο πράγμα. Το έκανε συχνά η Εύα να κλείνεται για πολλές ώρες στο δωμάτιό της. Ήταν εσωστρεφής η Εύα, όπως και η μητέρα της.»

«Πρέπει να ζήσω για να στηρίξω το γιο μου»

Το τραγικό περιστατικό έχει γκρεμίσει την ψυχή του δημοφιλή ηθοποιού, ο οποίος προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για να στηρίξει το άλλο του παιδί, τον 14χρονο Αλέξανδρο. « Έχω τον Αλέξανδρό μου και πρέπει να είμαι δυνατός για να αντιμετωπίσω όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να ζήσω για να στηρίξω με τη μανούλα του το γιο μας. Όταν μπήκα στο σπίτι κρατούσε τη μάνα του αγκαλιά και σπαρτάραγε το παιδί.»

Τι κάνει σήμερα

Ο Νίκος Παπαναστασίου, 8 χρόνια μετά την αυτοκτονία της κόρης του που τον λύγισε, αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ηθοποιός, πλέον ζει στο χωριό Αγόριανη, ένα ορεινό χωριό του νομού Φωκίδας. Η καθημερινότητά του πλέον περιλαμβάνει αγροτικές εργασίες στο κτήμα που κατοικεί και έχει εξοικειωθεί πια με την ιδέα του θανάτου.

«Δεν την έχω νιώσει τη μοναξιά στο χωριό. Είναι τόσο μαγευτικά που είμαι γεμάτος. Μου λείπει το θέατρο και ο κινηματόγραφος, όπως λείπει σε όλους τους ηθοποιούς. Στο θέατρο κάτι θα κάνω. Το αγαπάω το θέατρο.

Το κτήμα είναι δικό μου, δεν κατάγομαι από εδώ. Μου είχε πει ένας φίλος μου πριν 15 χρόνια πως το πουλάνε. Όταν το είδα το πήρα αμέσως. Έχω πάρει σύνταξη. Είμαι ευτυχισμένος εδώ. Οι κάτοικοι εδώ είναι καταληκτικοί. Η απομόνωση μερικές φορές είναι γοητευτική. Μερικές φορές σκληρή. Δε μου λείπει τίποτα εδώ. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Έχω εξοικειωθεί.

Ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός πατέρα είναι αυτό. Να χάσει το παιδί του»

Τα 4 Τρόφιμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να Φάτε μετά τις 10 το Βράδυ!

Survivor: Ο καβγάς Βρισηίδας – Μαρτίκα, το «χαστούκι» και το οριστικό τέλος