in

Συνάντησε αυτή τη γιαγιά μετά από 54χρονια – Όταν είδε αυτή τη φωτογραφία δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε γίνει…

Αυτή η γυναίκα συνάντησε αυτή την γιαγιά μετά από 54 χρόνια, όταν την εντόπισε ένας ιδιωτικό ντετέκτιβ. Δεν μπορούσε να πιστέψει ποια ήταν.

Μπορεί να ψάχνεις κάποιον απεγνωσμένα, και να ανακαλύψεις ότι έχει συνεχίσει τη ζωή του, όπως αυτή εδώ η γιαγιά που παντρεύτηκε έναν πολύ νεότερο από εκείνη άνδρα. Έτσι, και η γυναίκα στην ιστορία νόμιζε ότι η μητέρα της ήταν νεκρή εδώ και δεκαετίες, και ανακαλύψετε ξαφνικά ότι ήταν όλα ένα ψέμα. Αυτό ακριβώς συνέβη στη Ραμόνα Αλταμιράνο, από την Κόρδοβα της Αργεντινής.

Όταν η Ραμόνα ρώτησε τον πατέρα της στην ηλικία των οκτώ τι είχε συμβεί στη μητέρα της, την οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ, η απάντησή του ήταν λακωνική και δεν δέχτηκε περισσότερες ερωτήσεις. «Η μαμά σου είναι νεκρή και αυτό ήταν.» Η μητέρα της υποτίθεται ότι πέθανε όταν εκείνη ήταν μόλις 7 μηνών, και τότε η Ραμόνα πήγε να ζήσει με τη γιαγιά της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η γιαγιά πέθανε και η Ραμόνα στη συνέχεια μετακόμισε με μια θεία της.

Καθώς μεγάλωνε, η Ραμόνα άρχισε να ακούει άλλες ιστορίες για τη μητέρα της, και άρχισε να συνειδητοποιεί κάποια πράγματα. «Έμαθα ότι η μητέρα και ο μπαμπάς μου μάλωσαν άσχημα και τότε εκείνη μας εγκατέλειψε.» Η ξαδέρφη της Ραμόνα ήρθε για επίσκεψη μια φορά και της είπε ότι είχε δει τη μητέρα της Ραμόνα στο δρόμο. Αλλά η θεία της γρήγορα και απότομα διέκοψε τη συζήτηση.
Η μεγάλη απόφαση
Η Ραμόνα υποψιαζόταν ότι κάτι συνέβαινε, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει στη ζωή της. Παντρεύτηκε και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Αλλά πάντα αναρωτιόταν αν η μητέρα της είχε πράγματι πεθάνει ή την εγκατέλειψε ή αν κάτι τρομερό είχε συμβεί σε αυτήν.

Η οικογένειά της Ραμόνα άρχισε να ψάχνει για τη μητέρα της στα κρυφά. Ο σύζυγός της, Ενρίκ, προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και η κόρη της, Ιβάνα, άρχισε μια αναζήτηση που θα διαρκούσε πάνω από 10 χρόνια. Είχε ελέγξει εκλογικούς καταλόγους, επισκέφθηκε γυναίκες που αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν εκείνη, ήρθε σε επαφή με ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που εξειδικεύεται στην αναζήτηση αγνοουμένων, ακόμη και στράφηκε στο Facebook. Αλλά δυστυχώς όλες οι προσπάθειες της ήταν μάταιες. Στο τέλος, η Ραμόνα υποχώρησε και παρέδωσε στην κόρη της το μοναδικό πράγμα που είχε απομείνει από τη μητέρα της: ένα πιστοποιητικό γέννησης με το πλήρες όνομα της μητέρας της – Μπλάκα Ρόσα Ταμπόρντα.

Η Ιβάνα στη συνέχεια πήγε στο γραφείο εγγραφής πολιτών με το έγγραφο, και ο κόσμος που γνώριζε κατέρρευσε. Είδε την υπάλληλο να επιστρέφει κρατώντας ένα έγγραφο και ήταν πεπεισμένη ότι ήταν ένα πιστοποιητικό θανάτου. Αλλά προς μεγάλη έκπληξή της, αυτό που της παρέδωσε ήταν μια διεύθυνση! Τέλος, μετά από 10 χρόνια αναζητήσεων, ελπίδων και απογοητεύσεων η Ιβάνα είχε μια τοποθεσία – μια τοποθεσία που θα μπορούσε να πάει να προσπαθήσει να εντοπίσει τη γιαγιά της. Χωρίς δισταγμό, πήρε ένα ταξί και κατευθύνθηκε προς τη διεύθυνση.

«Ήταν μια πανσιόν, με ένα μακρύ διάδρομο. Έκλαιγα από τη στιγμή που την είδα μέχρι που ήταν στο πλευρό μου. Είχε το πρόσωπο της μητέρας μου, μόνο πιο ηλικιωμένο. Δεν ήξερα τι να της πω. Είμαι η κόρη της Ραμόνα, ξέρεις ποια είναι;» Έκανε παύση, πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε: «Πώς μπορώ να μην ξέρω; Είναι το μωρό μου,» θυμάται η Ιβάνα να της λέει. Ο οδηγός ταξί, συγκινημένος από την ιστορία και την συνάντηση, απαθανάτισε την ακόλουθη φωτογραφία:

Και αυτή την ίδια φωτογραφία έδειξε η Ιβάνα στη Ραμόνα . Η καρδιά της σταμάτησε όταν την είδε – η μητέρα της ήταν ζωντανή! Μετά από 54 χρόνια χωρίς να την έχει στη ζωή της,μη γνωρίζοντας αν ήταν νεκρή ή ζωντανή, μπορούσε να την δει επιτέλους ξανά.

Η ιστορία του τι συνέβη στη Μπλάκα είναι πραγματικά πολύ λυπηρή: όταν Ραμόνα ήταν 7 μηνών, η μητέρα της αρρώστησε σοβαρά και εισήχθη στο νοσοκομείο. Αλλά όταν επέστρεψε για να βρει τη Ραμόνα, δεν ζούσε πια με τη πεθερά της και η θεία της από θυμό την έδιωξε.

Η Μπλάκα πέρασε χρόνια ζώντας στους δρόμους και απέκτησε άλλα δύο παιδιά σε αυτό το διάστημα (ένα που έχασε τη ζωή του και ένα που γεννήθηκε με σοβαρή αναπηρία). Όταν η Ιβάνα την βρήκε, πωλούσε γραμματόσημα και κεριά στην πόρτα της εκκλησίας. Ωστόσο, παρά την άσχημη κατάσταση της, πάντα έψαχνε για την κόρη της και όταν έβλεπε κορίτσια να περνάνε, πάντα πίστευε ότι θα μπορούσαν να είναι η Ραμόνα . Όμως τώρα φαινόταν ότι η ζωή της είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Τον Δεκέμβριο του 2015, η Ραμόνα ταξίδεψε με όλη την οικογένειά της για να συναντήσει την μητέρα της. Όπως αποδεικνύεται, ζούσε μόλις μία ώρα μακριά από το σπίτι της!

Όταν η Μπλάκα αγκάλιασε την κόρη της για πρώτη φορά έπειτα από 54 χρόνια, είπε: «Σε έψαχνα για όλη μου τη ζωή, περίμενα για αυτή τη στιγμή όλη μου τη ζωή, ήθελα απλά να σε δω πριν πεθάνω.»

Για αυτές τις δύο γυναίκες, σήμερα 56 και 86 ετών αντίστοιχα, μια νέα ζωή έχει αρχίσει: νέα βιώματα, χαρούμενες στιγμές, και αμέτρητες οικογενειακές γιορτές. Για 54 χρόνια κρατούσαν ζωντανή την ελπίδα να δουν η μία την άλλη ξανά, και τώρα μπορούν να ξαναχτίσουν αυτό το δεσμό που ενώνει τη μητέρα και την κόρη και που διαρκεί μια ζωή.

ΠΗΓΗ :

Η ζωή είναι μικρή για κακό σ.3.ξ, κακό καφέ και μίζερους ανθρώπους

«Φυλακή Μητσοτάκης και Καραμανλής» – Σκληρή ανακοίνωση Κύρτσου