in

Την απήγαγε ο πατριός της για 20 χρόνια και την ανάγκασε να κάνει 9 παιδιά μαζί του

Η μικρή Rosalynn McGinnis είχε καταλάβει από νωρίς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πατριό της. Την απειλούσε και την τρομοκρατούσε σε κάθε ευκαιρία όσο έμενε μαζί τους. Ήταν μόλις 10 χρονών και ζούσε στο Poteau της Οκλαχόμα όταν ο πατριός της Henri Michelle Piette άρχισε να την κακοποιεί σ3ξουαλικά.

O Piette, 42 ετών τότε, χτυπούσε και τη μητέρα της Rosalynn. Η κατάσταση ήταν ήδη πολύ άσχημη, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι επρόκειτο να γίνει ακόμα πιο τρομακτική.

H Rosalynn ήταν 12 ετών όταν η μητέρα της τερμάτισε τη βίαιη αυτή σχέση και ο Piette αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή του. Στις 31 Ιανουαρίου του 1997 πήγε στο σχολείο της Rosalynn και απήγαγε το νεαρό κορίτσι.

Η μητέρα της, η οποία δεν μίλησε ποτέ δημοσίως για την υπόθεση κατήγγειλε την εξαφάνιση της κόρης της και αμέσως άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό για τον Piette που δυστυχώς δεν απέδωσε, αφού είχε διαφύγει στο Μεξικό.

Ταξίδεψε αρχικά μέχρι το Wagoner της Οκλαχόμα και εκεί παντρεύτηκε τη Rosalynn σε μία ψεύτικη γαμήλια τελετή για να της δείξει ότι τώρα του ανήκε. Ο Piette της είπε ότι η μητέρα της δεν την ήθελε πια και ότι καλά θα κάνει να την ξεχάσει.

O Piette έκανε ό, τι μπορούσε για να την έχει υπό τον έλεγχό του. Άλλαξε την εμφάνισή της βάφοντάς της τα μαλλιά και φορώντας της γυαλιά για να μην την αναγνωρίσει κανείς. Όσο ζούσε υπό την αιχμαλωσία του Piette άλλαζε τακτικά ονόματα.

Το 2000 η Rosalynn ήταν μόλις 15 χρονών όταν έκανε το πρώτο της παιδί. Μετά το παιδί αυτό απέκτησε άλλα 8. Υπέμενε καθημερινά τη σωματική και σ3ξουαλική κακοποίηση του Piette, αλλά χάρη στα παιδιά της κατάφερε να επιβιώσει. O Piette αποκαλούσε τα παιδιά του «ζώα» και τους έλεγε ότι ζούσαν μόνο και μόνο επειδή ήταν εκεί η Rosalynn αλλιώς θα τα είχε σκοτώσει. O Piette ήταν ένας άνθρωπος οξύθυμος που έχανε εύκολα την ψυχραιμία του και κάθε φορά που χτυπούσε τα παιδιά η Rosalynn έμπαινε στη μέση για να τα προστατεύσει. O Piette τη χτυπούσε τακτικά με γροθιές, με ρόπαλο, με μπουκάλια μπύρας ή με ξύλα. Της είχε σπάσει πολλά κόκκαλα και για γιατρό ή νοσοκομείο ούτε λόγος.

Τα παιδιά της Rosalynn ήξεραν ότι είχαν έναν πολύ κακό μπαμπά, αλλά δεν είχαν ιδέα ότι η μητέρα τους είχε απαχθεί και ζούσε υπό την αιχμαλωσία του.

Όταν η Rosalynn ήταν 18 χρονών, o Piette την ανάγκασε να πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Αριζόνα και να πει στους αστυνομικούς ότι το είχε σκάσει από μόνη της ώστε να βγει το όνομα της από το Εθνικό Μητρώο Αγνοουμένων. O Piette όσο η Rosalynn ήταν στο αστυνομικό τμήμα είχε παρκάρει το αυτοκίνητο τρία τετράγωνα μακριά μαζί με τρία από τα παιδιά και της είπε ότι αν δεν επέστρεφε εντός δύο ωρών δεν θα τα έβλεπε ποτέ ξανά. H Rosalynn δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει αυτό που της είπε.

O Piette, η Rosalynn και τα παιδιά μετακόμιζαν συνέχεια και τα σπίτια τους ήταν το ένα πιο άθλιο από το άλλο. O Piette ξόδευε τα χρήματά του σε ναρκωτικά και αλκοόλ και η Rosalynn αναγκαζόταν να ζητιανεύει προκειμένου να βρει φαγητό να ταΐσει τα παιδιά της.

Η αστυνομία ωστόσο συνέχισε να ψάχνει. Κάποτε ο Piette πήρε την οικογένειά του και ταξίδεψαν πίσω στην Οκλαχόμα. Εκεί ανάγκασε τη Rosalynn να γράψει και να δημοσιεύσει κάποιες επιστολές ώστε όλοι να νομίζουν ότι εξακολουθούσε ακόμα να ζει εκεί.

Στις αρχές του 2016 η Rosalynn ήταν 32 χρονών. Ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη για δύο δεκαετίες. Το μεγαλύτερο παιδί της ήταν 17 χρονών, το μικρότερο 4 και όλοι μαζί ζούσαν σε ένα σπίτι ερείπιο που έμοιαζε με καλύβα στην Oaxaca του Μεξικό.

Μία μέρα η Rosalynn ψώνιζε σε ένα σούπερ μάρκετ με τον Piette και τα παιδιά της. Τότε χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Stephanie.

Ενώ περίμενε στην ουρά να πληρώσει άρχισε να συνομιλεί με ένα ζευγάρι που ήταν πίσω της. Το ζευγάρι αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έβλεπαν μία πολύ νέα γυναίκα με πολλά παιδιά που φαίνονταν αδύνατα και υποσιτισμένα.

Επίσης εμφανής ήταν και η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στη Rosalynn και τον Piette. Εκείνος ήταν 62 χρονών εκείνη την εποχή. Άρχισαν να της κάνουν περισσότερες ερωτήσεις και τότε συνειδητοποίησαν ότι η “Stephanie“ ήταν μόλις 15 χρονών όταν έκανε το πρώτο της παιδί.

Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν η Rosalynn δεν είχε αρκετά χρήματα πάνω της και το ευγενικό ζευγάρι της έδωσε όσα της έλειπαν. O Piette περίμενε πιο πέρα με τα παιδιά.

O Piette κατάλαβε ότι το ζευγάρι κάτι υποψιαζόταν. Την ημέρα εκείνη οδηγούσαν μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου το ζευγάρι να χάσει τα ίχνη τους σε περίπτωση που τους ακολουθούσε, αλλά το ζευγάρι δεν το έβαλε κάτω. Βρήκε που έμενε η Rosalynn και την ενημέρωσαν ότι αν ήθελε να ξεφύγει από τον Piette θα τη βοηθούσαν να διαφύγει σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρισκόταν. Ήξεραν ότι ήταν παγιδευμένη σε μία καταχρηστική σχέση, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκαν πόσο πολύ.

Τον Ιούλιο, το μεγαλύτερο παιδί της Rosalynn έφυγε από το σπίτι και όταν ο Piette λιποθύμησε από το πολύ ποτό η Rosalynn μάζεψε τα λιγοστά υπάρχοντά της και τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά της και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του ζευγαριού. Εκεί τους αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Το ζευγάρι κάνοντας μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι η Rosalynn αναζητείτο εδώ και πολλά χρόνια. Σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές του Μεξικό και των Ηνωμένων Πολιτειών τη βοήθησαν να βρει καταφύγιο.

Ο εφιάλτης μπορεί να είχε τελειώσει φυσικά, αλλά ψυχολογικά; Όλη η οικογένεια υπέφερε πολλά τα τελευταία 20 χρόνια και παρόλο που είχαν δραπετεύσει ήξεραν ότι ο Piette ήταν ακόμα κάπου εκεί έξω. H Rosalynn δεν μπορούσε να ησυχάσει. Όπου κι αν πήγαινε πάντα κοιτούσε πίσω της μήπως την παρακολουθούσε.

Παρόλο που τα ονόματα των θυμάτων σ3ξουαλικών εγκλημάτων δεν αποκαλύπτονται, τώρα ήταν ελεύθερη να μιλήσει ανοιχτά για όσα πέρασε. Δημοσίευσε την ιστορία της και είπε σε όλους για την απαγωγή, τους Biaασμούς και την κακοποίηση όλα αυτά τα χρόνια. Μοιράστηκε την αδιανόητη φρίκη που έζησε, όπως όταν έμεινε έγκυος στα 13 της αλλά απέβαλε επειδή ο Piette τη χτύπησε άσχημα με το πιγκάλ που χρησιμοποιούμε στην τουαλέτα και πως κάποτε χτυπήθηκε τόσο άσχημα με ένα τηγάνι που οι πληγές της έφταναν μέχρι το κόκκαλο. Όλοι άκουγαν την ιστορία της με ανοιχτό το στόμα. Κανείς δεν πίστευε ότι τέτοια πράγματα μπορούσαν να συμβούν.

Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να εντοπιστεί ο Piette, ο οποίος κρυβόταν στο Ντάλας. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε, αλλά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Rosalynn και επέμενε ότι δεν είχε κάνει τίποτα λάθος.

“Ποτέ δεν Biaασα κανένα παιδί“, είπε. «Έκανα έpωτα με τη γυναίκα μου. Ήμασταν παντρεμένοι». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το 99% όσων είχε πει η Rosalynn ήταν ψέματα. Εκείνη και τα παιδιά με τη σειρά τους ανακουφίστηκαν πολύ όταν έμαθαν ότι είχε συλληφθεί και φυλακιστεί, αλλά η δοκιμασία δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Το 2019 ξεκίνησε η δίκη. Για πάνω από επτά μέρες η 34χρονη πια Rosalynn περιέγραφε στο δικαστήριο τον τρόμο και τη βία που είχε υποστεί για πάνω από δύο δεκαετίες στα χέρια του Piette. “Έλεγχε το θύμα κάτω από ακραία βία, απειλές και σ3ξουαλική κακοποίηση εναντίον της και των παιδιών“, ανέφερε η εισαγγελία.

Δεν μπορούσε πλέον να γλιτώσει. Οι πράξεις του δεν χωρούσαν ούτε καν υπεράσπισης. H Rosalynn ήταν παιδί όταν είχε απαχθεί και αναγκάστηκε να γίνει σύζυγός του. Τον Ιούνιο, στα 63 του, κρίθηκε ένοχος για αρπαγή ανηλίκου, απαγωγή και σ3ξουαλική κακοποίηση.

H Rosalynn εξέφρασε την ανακούφισή της μετά απ’ όλα όσα είχε περάσει. O Piette θα περνούσε την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή και δεν μπορούσε πια να βλάψει κανέναν άλλον. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 30 έτη, συν πρόστιμο 50.000 δολαρίων, συν αποζημίωση 50.067 δολαρίων στη Rosalynn.

“Τα ισόβια είναι η μοναδική ποινή που αξίζει σε εγκληματίες όπως ο Piette. Η γυναίκα αυτή υπέστη για 20 χρόνια ακραία σωματική και συναισθηματική κακοποίηση τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της. Για είκοσι χρόνια φοβόταν για τη ζωή της και των παιδιών της“, είπε ο συνήγορός της, Brian Kuester.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ιστορία αυτή τελείωσε χάρη στην απίστευτη γενναιότητα της Rosalynn. “Δυστυχώς οι φρικτές αναμνήσεις δεν θα φύγουν ποτέ“.

Σήμερα η Rosalynn ζει στο Μιζούρι με τα παιδιά της και για πρώτη φορά από τότε που ήταν παιδί είναι ελεύθερη. Δυστυχώς δεν μπορεί να επανακτήσει τα χρόνια που έχασε. O Piette έχει ήδη κάνει τεράστια ζημιά αλλά τώρα είναι στη φυλακή και εκείνη ελεύθερη να διαμορφώσει τη ζωή της με την ίδια γενναιότητα και δύναμη που επέδειξε πριν δραπετεύσει από τα χέρια ενός πραγματικού τέρατος.

ΠΗΓΗ: true

Ήταν Ένα Πολύ Ωραίο Ζευγάρι. Η Γυναίκα Γύρω Στα 32, Όμορφη, Ψηλή Πραγματική Καλλονή

Τέτοια μετακόμιση σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί και ούτε θα ξαναδείτε :P